Nani Ramon Capdevila

Blocaire i viticultor, poso tota la meva experiència en vins i tastos i cursos al teu abast i a la teva copa.
El meu bloc Viníssim a Vilaweb - més de 260.000 visites , 10.000 visites mensuals- és punt de trobada per tots aquells que tenen interès en els vins dels Països Catalans, d'ençà que vaig obrir-lo al 2008.
Parlar i escriure sovint de vins té conseqüències, acabes portant tasts, impartint cursos i fent presentacions de vins a botigues especialitzades i, una mica allà on ho demanen. Cal treballar perquè el vi sigui a tot arreu.
Previ a tot plegat, ja era viticultor. Fa 10 anys em vaig convertir en membre fundador de la Cooperativa de Vins del Rial de Serp i ja anem per la 10a collita. Enguany dos dels nostres vins, el Terrer- Garnatxa 85%-Trepat 15%- i el Sargantana 2009-Trepat 85% Garnatxa 15%-, han estat puntuats a la Guia Catalana de Vins: el Terrer amb un 8.54 i el Sargantana un 8.92.
El meu bloc Viníssim a Vilaweb - més de 260.000 visites , 10.000 visites mensuals- és punt de trobada per tots aquells que tenen interès en els vins dels Països Catalans, d'ençà que vaig obrir-lo al 2008.
Parlar i escriure sovint de vins té conseqüències, acabes portant tasts, impartint cursos i fent presentacions de vins a botigues especialitzades i, una mica allà on ho demanen. Cal treballar perquè el vi sigui a tot arreu.
Previ a tot plegat, ja era viticultor. Fa 10 anys em vaig convertir en membre fundador de la Cooperativa de Vins del Rial de Serp i ja anem per la 10a collita. Enguany dos dels nostres vins, el Terrer- Garnatxa 85%-Trepat 15%- i el Sargantana 2009-Trepat 85% Garnatxa 15%-, han estat puntuats a la Guia Catalana de Vins: el Terrer amb un 8.54 i el Sargantana un 8.92.
Proposta del desembre: Vins de Nadal

NADAL AL TAST&CASA
Pel desembre us proposem un Tast amb vins de Nadal. Un recorregut per vins blancs, negres, caves i vins dolços. Un vi per cadasqun dels moments d'un apat de Nadal.
Començaríem amb un vi blanc trencador, Un Be Negre amb Potes Blanques elaborat pels 10 Sentits, un col·lectiu d'enòlegs que els agrada jugar amb vinyes singulars i vinificacions.Tastaríem una garnatxa roja vinificada en blanc i macerada amb les pells d'una garnatxa blanca. Quina? Doncs la d'un Be Blanc amb Potes Rosses una garnatxa blanca macerada amb les pells la Garnatxa Roja del vi anterior. el Primer per l'aperitiu i el segon pels entrants o l'escudella. Dos vins sense bóta que ens il·luminaran el pal·ladar
Per la carn d'olla, o el primer plat obrirem un Mas Elena de Pares Baltà, un dels negres més interessants del Penedès. Maduració excel·lent de la fruita, un envelliment en roure respectuós i un vi que ens omplirà la boca de bones sensacions.
El rostit l'acompanyarem amb un L'Heravi Criança, 50% Garnatxa i 50% Carinyena d'unes d eles vinyes més velles de Darmos, en Josep Mª Anguera, elaborador del vi més ben puntuat a la Guia Catalana de Vins Tastats a Cegues del 2012, té en aquest vi una joia a un preu per totes les butxaques. Història del Montsant a la vostra copa.
Anem pels postres o qui vulgui per acompanyar el segon, amb rostit o sense. És l'hora d'un cava portentós: Reixach Baqués Brut Imperial, 42 mesos d'envelliment, per fer les delícies del vostre paladar. Un cava que ens val per tot l'apat, pel rostit o pels postres.
I per acabar una de les millors garnatxes dolces de l'Empordà, el Vi Dolç Natural deGarnatxa de la Cooperativa d'Espolla, un carmel que ens endolcirà les festes.
Sis vins que serveixen per un apat de Nadal o per qualssevol celebració.
TASTA&PARELLA&GRUP&AMBQUIVULGUIS per 170€ tot inclòs: copes,estovalles, fitxes de tast, decantadors .....
I si voleu sorpreses demaneu per un tast de Màgnums.
NOVEMBRE AL TAST&CASA, PROPOSTA DEL MES: TASTA MONTSANT
Aquest mes la DO Montsant és protagonista. Et proposem un recorregut per la qualitat i el caràcter innovador dels seus vins i cellers. Un cupatge casi perfecte de tradició i modernitat. Obrirem 6 vins de tots colors, tipus i pelatges:
DIDO BLANC 2009, garnatxa blanca i macabeu directe de Venus la Universal, Sara Perez ens deixa tastar el seu blanc passat per fusta.
LES SORTS ROSAT 2009, el Celler del Masroig ens porta dos vins, el primer el seu rosat de llàgrima, i el segon la gran novetat de l'any passat el seu ...
VI NOVELL 2011, "Per Sant Martí mata el porc i enceta el vi", el primer vi del 2011, el vi novell de garnatxa, carinyena i sirà, l'any passat venia carregat de regalèssia i esperem que aquest any també.
BRUEBERRY 2009, Portal del Montsant un dels cellers més innovadors de la DO ens oferiex un vi carregat de fruita i poca fusta, que encara ens farà pessigolles al paladar. Diferent.
MAS DE LES MORERES 2008, Cingles Blaus ens dóna una lliçó de vins i democràcia, vins per tots els paladars i butxaques, amb tros de vi i 12 mesos d'envelliment.
FINCA L'ARGATÀ 2008, tota l'elegància del Celler Joan d'Anguera concentrada en el seu criança. Sempre dic que Joan d'Anguera és un celler d'aquells que fan pujar el nivell mig d'una denominació d'origen. No cal beure el top d'un celler per tastar un producte exclusiu.
TASTA&PARELLA&GRUP&AMBQUIVULGUIS per 170€ tot inclòs: copes,estovalles, fitxes de tast, decantadors .....
Pel desembre us proposem un Tast amb vins de Nadal. Un recorregut per vins blancs, negres, caves i vins dolços. Un vi per cadasqun dels moments d'un apat de Nadal.
Començaríem amb un vi blanc trencador, Un Be Negre amb Potes Blanques elaborat pels 10 Sentits, un col·lectiu d'enòlegs que els agrada jugar amb vinyes singulars i vinificacions.Tastaríem una garnatxa roja vinificada en blanc i macerada amb les pells d'una garnatxa blanca. Quina? Doncs la d'un Be Blanc amb Potes Rosses una garnatxa blanca macerada amb les pells la Garnatxa Roja del vi anterior. el Primer per l'aperitiu i el segon pels entrants o l'escudella. Dos vins sense bóta que ens il·luminaran el pal·ladar
Per la carn d'olla, o el primer plat obrirem un Mas Elena de Pares Baltà, un dels negres més interessants del Penedès. Maduració excel·lent de la fruita, un envelliment en roure respectuós i un vi que ens omplirà la boca de bones sensacions.
El rostit l'acompanyarem amb un L'Heravi Criança, 50% Garnatxa i 50% Carinyena d'unes d eles vinyes més velles de Darmos, en Josep Mª Anguera, elaborador del vi més ben puntuat a la Guia Catalana de Vins Tastats a Cegues del 2012, té en aquest vi una joia a un preu per totes les butxaques. Història del Montsant a la vostra copa.
Anem pels postres o qui vulgui per acompanyar el segon, amb rostit o sense. És l'hora d'un cava portentós: Reixach Baqués Brut Imperial, 42 mesos d'envelliment, per fer les delícies del vostre paladar. Un cava que ens val per tot l'apat, pel rostit o pels postres.
I per acabar una de les millors garnatxes dolces de l'Empordà, el Vi Dolç Natural deGarnatxa de la Cooperativa d'Espolla, un carmel que ens endolcirà les festes.
Sis vins que serveixen per un apat de Nadal o per qualssevol celebració.
TASTA&PARELLA&GRUP&AMBQUIVULGUIS per 170€ tot inclòs: copes,estovalles, fitxes de tast, decantadors .....
I si voleu sorpreses demaneu per un tast de Màgnums.
NOVEMBRE AL TAST&CASA, PROPOSTA DEL MES: TASTA MONTSANT
Aquest mes la DO Montsant és protagonista. Et proposem un recorregut per la qualitat i el caràcter innovador dels seus vins i cellers. Un cupatge casi perfecte de tradició i modernitat. Obrirem 6 vins de tots colors, tipus i pelatges:
DIDO BLANC 2009, garnatxa blanca i macabeu directe de Venus la Universal, Sara Perez ens deixa tastar el seu blanc passat per fusta.
LES SORTS ROSAT 2009, el Celler del Masroig ens porta dos vins, el primer el seu rosat de llàgrima, i el segon la gran novetat de l'any passat el seu ...
VI NOVELL 2011, "Per Sant Martí mata el porc i enceta el vi", el primer vi del 2011, el vi novell de garnatxa, carinyena i sirà, l'any passat venia carregat de regalèssia i esperem que aquest any també.
BRUEBERRY 2009, Portal del Montsant un dels cellers més innovadors de la DO ens oferiex un vi carregat de fruita i poca fusta, que encara ens farà pessigolles al paladar. Diferent.
MAS DE LES MORERES 2008, Cingles Blaus ens dóna una lliçó de vins i democràcia, vins per tots els paladars i butxaques, amb tros de vi i 12 mesos d'envelliment.
FINCA L'ARGATÀ 2008, tota l'elegància del Celler Joan d'Anguera concentrada en el seu criança. Sempre dic que Joan d'Anguera és un celler d'aquells que fan pujar el nivell mig d'una denominació d'origen. No cal beure el top d'un celler per tastar un producte exclusiu.
TASTA&PARELLA&GRUP&AMBQUIVULGUIS per 170€ tot inclòs: copes,estovalles, fitxes de tast, decantadors .....
Em podeu trobar a...
Vinissim Bloc de VinsViníssim és un joc de paraules, a Menorca diuen "Biníssim" i a Mallorca "Beníssim" quan quelcom va bé o agrada molt. "Bini-" també vol dir lloc, per tant, Viníssim és el lloc dels que ens agrada molt el vi.
Beure vi és una molt bona manera d'entendre una cultura i conservar un paisatge. Aquest bloc parla de vins, raïms i ceps; s'hi fan tasts i recomana ampolles. Sobretot ens agraden les històries amagades dins les ampolles. Plenes d'aventures personals, de superació i supervivència. A Viníssim trobareu els vins que ens agraden i "surten bé". Un vi ens captiva per les seves qualitats i pel preu que en paguem. Beure bons vins a preus desorbitats no té cap gràcia. Salut, |
A la ràdioA la ràdio: cada dimarts sóc a al magazine Volem pa amb oli parlant de vins i tastant -los en directe. Tens un munt de programes penjats al podcast
Presentació del Tast&Casa http://carta.radioarenys.cat/?in=2011-10-25-18-10&out=2011-10-25-18-30 |
Al "Club del Cep"També em podeu trobar al Club del Cep, botiga especialitzada amb més de 40 anys de trajectòria programant i portant tastos. Aquí teniu algunes de les cròniques dels tastos que hem fet aquest any:
|