El 31 d'octubre Tast&Casa va fer el primer Tast&TR3SC amb la Secció de Vins Beure i Viure.
Es tractava d'un regal d'aniversari sorpresa. I els seus amics van tenir el protagonista enganyat fins que em va veure amb les copes, la glaçonera i els vins.
Llavors va començar la festa. El tast per petició expressa de l'organitzadora va ser una combinació del Tast&Raïms Autòctons i el Tast&Cava que oferim a la web. Amb una sorpresa regal de Tast&Casa i una sorpresa final que ja us explicarem.
Vam començar amb un Desig de Mas Candí, xarel·lo 100%, DO Penedès, nas floral i amb pinya natural que acaba amb els cítrics que retrobarem en boca, gras i intens. Un bon tret de sortida. A taula primers, somriures de complicitat. "Això promet".
Vam passar directament al cava. Carles Andreu ens convidava a tastar el seu Rosat Trepat Brut, un èxit segur allà on l'obris, "...Havíem tastat rosats amb Pinot Noir, però no ens acababen de fer el pes. Aquest en canvi ..."
Més cava, un dels grans caves envellits en bóta, el Visol de Mestres. Un Brut Nature de Macabeu, Xarel·lo i Parellada que a taula va sorprendre per la seva bombolla petita en copa, exquisida en boca i la seva complexitat. "Jo no soc gaire de caves, però aquest m'agrada molt".
El devessall de preguntes sobre raïms, llevats, vinificacions era continu un diàleg més que interessant propiciat per la qualitat dels vins i la curiositat dels participants del tast, parlaven les copes i nosaltres també, un diàleg a moltes bandes.
Es tractava d'un regal d'aniversari sorpresa. I els seus amics van tenir el protagonista enganyat fins que em va veure amb les copes, la glaçonera i els vins.
Llavors va començar la festa. El tast per petició expressa de l'organitzadora va ser una combinació del Tast&Raïms Autòctons i el Tast&Cava que oferim a la web. Amb una sorpresa regal de Tast&Casa i una sorpresa final que ja us explicarem.
Vam començar amb un Desig de Mas Candí, xarel·lo 100%, DO Penedès, nas floral i amb pinya natural que acaba amb els cítrics que retrobarem en boca, gras i intens. Un bon tret de sortida. A taula primers, somriures de complicitat. "Això promet".
Vam passar directament al cava. Carles Andreu ens convidava a tastar el seu Rosat Trepat Brut, un èxit segur allà on l'obris, "...Havíem tastat rosats amb Pinot Noir, però no ens acababen de fer el pes. Aquest en canvi ..."
Més cava, un dels grans caves envellits en bóta, el Visol de Mestres. Un Brut Nature de Macabeu, Xarel·lo i Parellada que a taula va sorprendre per la seva bombolla petita en copa, exquisida en boca i la seva complexitat. "Jo no soc gaire de caves, però aquest m'agrada molt".
El devessall de preguntes sobre raïms, llevats, vinificacions era continu un diàleg més que interessant propiciat per la qualitat dels vins i la curiositat dels participants del tast, parlaven les copes i nosaltres també, un diàleg a moltes bandes.
Un dels cops amagats de Tast&Casa va arribar amb el sorprenent Heravi Jove 2011 de Vinyes d'en Gabriel, DO Montsant. La seva dolçor ens introdueix en un vi molt més complexe del que sembla, imperfectament emocionant. "Mai no havia tastat res igual ..."
El regal del Tast&Casa va ser un passeig per Mallorca i el Mantonegro del Binigrau Ecol·lògic. Un vi negre amb molt Mediterrà dins, llaminer i contundent. "Es fan vins a Mallorca?","Per mí el millor ..."
La licorella i la carinyena de Jordi Aixalà i ens portaven un vi de la Vila de Torroja DOQ Priorat un Clivelles, carinyena 100%. Elegants fuetades minerlas, acompanyades de carinyena "El trobo molt diferent ... bo però diferent" "D'això es tracta que descobriu coses, ara ja heu incorporat un monovarietal de carinyena, vigileu que creen addicció"
Vam rematar el tast amb un Elèctio de Pares Baltà, DO Penedès, una l'atre versió del xarel·lo, aquesta amb envelliment en bóta i un treball de mares impresionant El vi, que ens arribava directe del celler, es va mostrar esplèndid, profund en aromes i sabors; dens i amb uns fruits secs en boca que recordarem durant molt temps. De totes les anyades que he tastat de l'Elèctio aquest és sens dubte la millor.
Per acabar l'amfitrió ens va reglar a tots un Tokaji hungarès i la dolça sabiesa d'un vi centreeuropeu va concloure un tast que va durar més de 3 hores.
Per Tast&Casa va ser un plaer Beure i Viure i Compartir vins i converses amb una colla d'amics i el TR3SC Club de Cultura.
Salut i vins!
*Informació i reserves: info@tastandacasa.cat/Tel. 661912819
El regal del Tast&Casa va ser un passeig per Mallorca i el Mantonegro del Binigrau Ecol·lògic. Un vi negre amb molt Mediterrà dins, llaminer i contundent. "Es fan vins a Mallorca?","Per mí el millor ..."
La licorella i la carinyena de Jordi Aixalà i ens portaven un vi de la Vila de Torroja DOQ Priorat un Clivelles, carinyena 100%. Elegants fuetades minerlas, acompanyades de carinyena "El trobo molt diferent ... bo però diferent" "D'això es tracta que descobriu coses, ara ja heu incorporat un monovarietal de carinyena, vigileu que creen addicció"
Vam rematar el tast amb un Elèctio de Pares Baltà, DO Penedès, una l'atre versió del xarel·lo, aquesta amb envelliment en bóta i un treball de mares impresionant El vi, que ens arribava directe del celler, es va mostrar esplèndid, profund en aromes i sabors; dens i amb uns fruits secs en boca que recordarem durant molt temps. De totes les anyades que he tastat de l'Elèctio aquest és sens dubte la millor.
Per acabar l'amfitrió ens va reglar a tots un Tokaji hungarès i la dolça sabiesa d'un vi centreeuropeu va concloure un tast que va durar més de 3 hores.
Per Tast&Casa va ser un plaer Beure i Viure i Compartir vins i converses amb una colla d'amics i el TR3SC Club de Cultura.
Salut i vins!
*Informació i reserves: info@tastandacasa.cat/Tel. 661912819