Des dels turons que es veien a l'altre punta de la terrassa ens arriba el Marfil Clàssic de Pansa Blanca 2013 d'Alella Vinícola, més untuositat, més acidesa, més persistència una de les joies d'una DO que no para de crèixer.
La Garnatxa Blanca i tot el potencial de les vinyes velles del Edetària Selecció blanc 2012 ens van fer gaudir amb la golositat, la intensitat i la salinitat d'un vi blanc passat per bóta que ens va servir per parlar dels envelliments en fusta i com aquest afecten als vins blancs..."En queda més d'aquest?", "En faig una foto segur! Què bo!"
Cap a Mallorca companys, teníem una cita amb el Chateau Paquita 2012 de Sistema Vinari un vi natural sense sulfits, que esdevé un vi directe, franc i carregat de fruita i acidesa, un vi negre per l'estiu...
Del Callet i el Matonegro a la Garnatxa Peluda del Via Edetana 2011, fruita madura, taníns especiats i tocs salins per un vi que convencer a més d'un i més d'una..."Pero, yo creía que con la garnacha no se hacían vinos así de buenos..."
I després de la Paquita ens tocava la Carmen, tota una senyora, els companys de Vins del Tros ens regalen el Sra. Carmen 2012 100% vernatxa de vinyes velles, un vi de finca que enguany arriba espectacular, fi i amb molta fruita, tensió, amb una acidesa xula, i aquell punt de caramel..."¿Ya se ha acabado?" I ens ho deia un fan dels Malbecs...
Obriem el tast amb moscatell sec i el tancàvem amb un de dolç, el Masia Pairal Muscat, vi de panses, ahir amb el nas un punt avermutat, però amb amb una boca, fina, cremosa i elegant, un vi d'aquells per passar una tarda molt llarga, plaer Mediterrà 100%...
Vinificacions, raïms i vins viscuts a les converses; la bóta de casa, els vins argentins, els de l'iphone, i cabernets d'amunt i d'avall; plaques, pacients i impacients, a les paraules que s'enduien la foscor; taula llarga i nit serena, copes buides...aquest tast s'acaba, igual que a voltes la veu del sommelier, sort que parlaven els vins ...
Gràcies Mireia per l'organització i l'acolliment.
Molta #vifelicitat companys!