Després de 40' de teoria i tècnica de tast...... Jajajaja! Calia començar forts: Verd d'Albera una joia amagada de Joan Fabra, cupatge de garnatxes, muscat i chardonnay, amb una entrada dolcenca i una acidesa mineral, profunda, un vi d'aquells de corre que s'acaba...
De intensitat a intentensitat: Via Edetana Blanc 2013, la garnatxa blanca elegant i encisadora d'un vi blanc passat per una bóta que no estroba, es gaudeix am tots els sentits.
Més sorpreses: pocs vins trobarem fets per Catalunya amb Muscat d'Hamburg -raïm alemany, negre i no pas blanc malgrat l nom- i que a més siguin frizzante, fot-li d'agulla, una de les alternatives als lambruscos i amb un nom xispejant, el Pizzicato de Mas Comtal.
Dels rials d'Arenys s'havia escapat una Sargantana que després de travessar el Corredor, fer un tomb per Granollers i després de baixar de Collserola el van enxampar a la Plaça de la Revolució. Trepat i garnatxa a un vi que no té cap més objectiu que fer feliç als qui l'elaboren i els que el beuen. Vi partisà, vi de festa i resistència. Sembla que és un vi que a Alemanya agrada molt...
D'un vi de rial a un vi llunar: L'Heravi criança de Vinyes d'en Gabriel un vi fets a mitges de garnatxa i carinyenes velles amb l'herència viva de l'avi, un tresor del Montsant del segle XXI. Per xalar fort...
Era l'hora de la .... garnatxa peluda de l'Edetària Selecció, vi especiat, carregat de fruita, taní madur i mediterraneitat. Potent i sedós, persistent i fresc, salí...Per recordar-lo molt...
Tant el recordàvem, que una mica més i ens oblidem del cava. Un cava que resumeix molt bé el sentit dels vins: Enjoy
I un altre plaer, va ser compartir vins i converses en tres idiomes des del barri de Gràcia, passant per Granollers i acabant a Puig l'Agulla...
Tast&Casa us diu un fins molt aviat i un per molt d'anys...Israelites!