Adés que m'ha picat el virus de les varietats autòctones, benaurada sia la malaltia, em costa més beuré vins carregats de varietats franceses.
Sortosament hi ha prou teca, que dic teca, prou mam, elaborat amb garnatxes de tots colors i pelatges, carinyena, ull de llebre, trepat, sumoll, monastrell, callet, manto negro, boval, morenillo, picapoll, xarel·lo, macabeu, moscatell, parellada .... com per quedar estabornit.
La qual cosa no treu que es continuïn fent coses, més que interessants amb merlots, cabernets, siràs, pinots, marselans, chardonnays ... i un reguitzell més de raïms DJ-Residents amb els que compartim copa, per gust i per força.
Una de les premisses inicials de Viníssim era recomanar vins que sortissin bé i a bon marché.
Avui topem amb un parell de les sorpreses de la temporada: el Petit Bernat d'Oller del Mas i el Mas Elena de Pares Baltà, dues DO's Bages i Penedès, que han excel·lit sempre en l'art d'apostar pel raïm de la Il·lustració.
Però vet aquí que en ambdòs vins ens trobem unes maduracions de fruita i pells excepcionals, que ens donen uns vins carregats d'anissats, pells de taronja, records de regalèssia, molt carnosos i un punt desequilibrats amb l'alcohol, fet que els fa deliciosament imperfectes. Són vins Viníssim.
Els Cellers a més han tingut el gest poc habitual de no ofegar-los en fusta, sigui per gasiveria -fent servir fustes amb vins diversos al damunt- o per delicadesa. L'Elena i en Bernat hi han surtin guanyant, i si ells guanyen nosaltres també. Que de tant en tant ja ens toca.
Són vins Viníssim pel preu. El del Bages el pago a menys de 6€ i el de Pacs del Penedès a 8€. Per menys de catorze fas un festival.
De tant en tant va molt bé trobar vins directes i divertits que et facin oblidar fustots ressecs, olors de celler brut i quimicefes vàries.
Soc dit.
Sortosament hi ha prou teca, que dic teca, prou mam, elaborat amb garnatxes de tots colors i pelatges, carinyena, ull de llebre, trepat, sumoll, monastrell, callet, manto negro, boval, morenillo, picapoll, xarel·lo, macabeu, moscatell, parellada .... com per quedar estabornit.
La qual cosa no treu que es continuïn fent coses, més que interessants amb merlots, cabernets, siràs, pinots, marselans, chardonnays ... i un reguitzell més de raïms DJ-Residents amb els que compartim copa, per gust i per força.
Una de les premisses inicials de Viníssim era recomanar vins que sortissin bé i a bon marché.
Avui topem amb un parell de les sorpreses de la temporada: el Petit Bernat d'Oller del Mas i el Mas Elena de Pares Baltà, dues DO's Bages i Penedès, que han excel·lit sempre en l'art d'apostar pel raïm de la Il·lustració.
Però vet aquí que en ambdòs vins ens trobem unes maduracions de fruita i pells excepcionals, que ens donen uns vins carregats d'anissats, pells de taronja, records de regalèssia, molt carnosos i un punt desequilibrats amb l'alcohol, fet que els fa deliciosament imperfectes. Són vins Viníssim.
Els Cellers a més han tingut el gest poc habitual de no ofegar-los en fusta, sigui per gasiveria -fent servir fustes amb vins diversos al damunt- o per delicadesa. L'Elena i en Bernat hi han surtin guanyant, i si ells guanyen nosaltres també. Que de tant en tant ja ens toca.
Són vins Viníssim pel preu. El del Bages el pago a menys de 6€ i el de Pacs del Penedès a 8€. Per menys de catorze fas un festival.
De tant en tant va molt bé trobar vins directes i divertits que et facin oblidar fustots ressecs, olors de celler brut i quimicefes vàries.
Soc dit.