
El primer vi era un Sirenes d'Ivo Marquès. vi de cadaqués però que surt per la DO Catalunya. Vinater "Pirata" que ens regala un blanc amb volum, i força golós. Un regal estiuenc, plaer mediterrà.

Xarel·lo de vinya vella per un top del Penedès: Electio 2009 Pres Baltà. Treball de mares impressionant per un vi blanc de guarda, que es va mostrar esplèndid i complex. Van acabar l'ampolla l'endemà i m'han dit que encara era millor. Bona elecció, ben triat.

Una de les sopreses programades de la nit. El cava de carinyena de Can Ramon, els de Clos Lentiscus, un dels escumosos rosats més originals del mercat. Molt llaminer i intens. Al l'alçada dels seus escumosos de sumoll. Bombolles valentes.

Des del Montsant ens arriba un dels vins més agoserats del mercat: el Basic 4 del Celler Cubells i Cubells, garnatxa madura com un estiu calent, nas gairebé de pansa -un vi dolç?-, boca golosa, més fresca del que sembla i que ens recorda l'Heravi Jove 2011. Un bon referent, oi?

Ja és hora que la Rioja es reinventi. Olivier Rivière, enoleg volador francès, hi ha aterrat fa dies i fa vins divertits com el Rayos Uva -maceració carbònica-, interessants com el Gabacho i seriosos com aquest Ganko "El cabezota". Concentració inesperada per un Rioja, però que no paga penyora d'excés d'estructura. Molt vi, per tornar-hi.

Un dels meus clàssics: Binigrau Ecol·lògic Negre. Mantonegro i Merlot per un vi Mallorquí del celler de Sencelles. Medtirrà màgic,taní madur llum i sabors intensos per un vi que val molt més del que en pagues. era "sa darrera" ampolla, l'enyorarem ...

Tornem al Montsant per tastar un vi Joan Assens i els seus socis d'Orto. Les Comes, cupatge de raïms de les petites finques que tenen escampades per les fondalades de la comarca. Madur, suau d'entrada i llarg molt llarg. Són uns cracks aquests d'Orto.

"Esperit Edetària, l'Esperit d'una Terra" i el seu Dolç van sorprendre a tothom. I mira que a taula de dolços hi entenien. Boca golosa garnatxosa, de vi dolç natural, i un final més fresc i estrucuturat de la cabernet que trenca molts clitxés sobre que podem esperar d'un vi dolç. Sensacional.
Veure vi és beure experiència: la del vi que et parla de la terra, el sol i la pluja; la de l'elaborador, suor, treball, família, risc, aventura i tradició; i la teva pròpia del moment que el tastes, qui ets, com estàs, que vols, en que somies, amb qui el comparteixes.
Gràcies Montse i Ignasi per l'acolliment. Fins aviat!