III Tast a Cegues a Club del Cep
Dissabte 21 de gener, 19:00, taula plena i dues copes per cap, el 3r Tast a cegues estava a punt de començar.
Quatre finals. Una per cada tipus de vi. Dos blancs, dos rosats, dos negres i tres caves. Buscàvem quatre guanyadors. Els 14 jutges, els nostres clients tastaven a cegues. Tots els vins van ser dignes finalistes, i alguns premis els vam donar Ex Aequo.
Ara els vins:
El primer combat era entre garnatxes blanques, potser el raïm autòcton català blanc amb més projecció. Tastavem Cartèssius 2010, Celller Arché Pagès, DO Empordà, i Llàgrimes de Tardor 2008, de la Cooperativa de Bot. La voluptuositat de la garntaxa va portar a més d’una confussió. Per volum i mineralitat va guanyar el Cartèssius, tot i que el Llàgrimes de Tardor va convencer més d’un i més d’una.
Envinem i anem pels rosats. Directes del Montsant tenim a les copes els dos millors rosats de la Guia de Vins Catalans: Les sorts 2010, Garnatxa 100%,Celler del Masroig i L’Heravi Rosat 2010, Garnatxa 50% i Sira 50%, Vinyes d’en Gabriel. Dues versions d’un mateix tipus de vi: Les Sorts carregat de volum i cireres, però més fresc, i, l’Heravi, un rosat d’autor amb panses, síndria madura i maduixa confitada, ple de sabors minerals i pell de taronja. Un rosat, les Sorts, per començar l’apat i L’Heravi gairebé un vi de postres. Per la seva singularitat guanya l’Heravi, un descobriment a 6€ la tirada.
Arriben els negres. És hora de fer un DO Montsant, el Batecs 5 del 2006 del Celler Cubells i Cubells, cupatge de Garnatxa, Cabernet i Merlot , i un DOQ Priorat, el Destrankis de Jordi Aixala en la seva versió més recent la del 2010, Carinyena i Garnatxa. A taula ràpidament reconeixen dos grans vins, i els valoren per separat. El Batecs d’un perfil mes classic, amb un bon treball d’envelliment en bóta, i el Destrankis fruita fresca i molta mineralitat. Aquest premi va ser doble, hi vam sortir guanyant tots, els vins també.
El torn dels caves ens feia una especial il·lusió perquè tastavem el futur cava Marquès de Valldegata, un brut nature reserva de 36 mesos en el que mana la parellada, i com a contrincants el Mascaró Pure, el contrincant amb parellada, i un Brut Reserva de Caves Nadal, rival per envelliment. La suavitat del Valldegata, la parellada del Pure i el bon bouquet del Nadal reserva van ser una digna cloenda del tast. Al final una conclusió tenim un gran cava pel Club del Cep, d’on? Secret de sumari.
Tancàvem el tast amb cares de satisfacció, bones sensacions amb tots els vins, uns guanyadors que seran protagonistes a la botiga, i per part dels clients i jurats ocasionals una pregunta:
-“Quan hi tornem?”
Aviat, molt aviat. Ara gaudim dels Cartèssius, Llàgrimes,Les Sorts, L’Heravi, Batecs, Destrankis, Valldegata, Mascaro, Nadal …. Un no parar, no pararem! I vosaltres?
Dissabte 21 de gener, 19:00, taula plena i dues copes per cap, el 3r Tast a cegues estava a punt de començar.
Quatre finals. Una per cada tipus de vi. Dos blancs, dos rosats, dos negres i tres caves. Buscàvem quatre guanyadors. Els 14 jutges, els nostres clients tastaven a cegues. Tots els vins van ser dignes finalistes, i alguns premis els vam donar Ex Aequo.
Ara els vins:
El primer combat era entre garnatxes blanques, potser el raïm autòcton català blanc amb més projecció. Tastavem Cartèssius 2010, Celller Arché Pagès, DO Empordà, i Llàgrimes de Tardor 2008, de la Cooperativa de Bot. La voluptuositat de la garntaxa va portar a més d’una confussió. Per volum i mineralitat va guanyar el Cartèssius, tot i que el Llàgrimes de Tardor va convencer més d’un i més d’una.
Envinem i anem pels rosats. Directes del Montsant tenim a les copes els dos millors rosats de la Guia de Vins Catalans: Les sorts 2010, Garnatxa 100%,Celler del Masroig i L’Heravi Rosat 2010, Garnatxa 50% i Sira 50%, Vinyes d’en Gabriel. Dues versions d’un mateix tipus de vi: Les Sorts carregat de volum i cireres, però més fresc, i, l’Heravi, un rosat d’autor amb panses, síndria madura i maduixa confitada, ple de sabors minerals i pell de taronja. Un rosat, les Sorts, per començar l’apat i L’Heravi gairebé un vi de postres. Per la seva singularitat guanya l’Heravi, un descobriment a 6€ la tirada.
Arriben els negres. És hora de fer un DO Montsant, el Batecs 5 del 2006 del Celler Cubells i Cubells, cupatge de Garnatxa, Cabernet i Merlot , i un DOQ Priorat, el Destrankis de Jordi Aixala en la seva versió més recent la del 2010, Carinyena i Garnatxa. A taula ràpidament reconeixen dos grans vins, i els valoren per separat. El Batecs d’un perfil mes classic, amb un bon treball d’envelliment en bóta, i el Destrankis fruita fresca i molta mineralitat. Aquest premi va ser doble, hi vam sortir guanyant tots, els vins també.
El torn dels caves ens feia una especial il·lusió perquè tastavem el futur cava Marquès de Valldegata, un brut nature reserva de 36 mesos en el que mana la parellada, i com a contrincants el Mascaró Pure, el contrincant amb parellada, i un Brut Reserva de Caves Nadal, rival per envelliment. La suavitat del Valldegata, la parellada del Pure i el bon bouquet del Nadal reserva van ser una digna cloenda del tast. Al final una conclusió tenim un gran cava pel Club del Cep, d’on? Secret de sumari.
Tancàvem el tast amb cares de satisfacció, bones sensacions amb tots els vins, uns guanyadors que seran protagonistes a la botiga, i per part dels clients i jurats ocasionals una pregunta:
-“Quan hi tornem?”
Aviat, molt aviat. Ara gaudim dels Cartèssius, Llàgrimes,Les Sorts, L’Heravi, Batecs, Destrankis, Valldegata, Mascaro, Nadal …. Un no parar, no pararem! I vosaltres?