Una taula llarga i uns quants vins per descobrir.Obridors i copes apunt.
Clients d'arreu es van acostar al Club del Cep, amb regals i tot.
Teníem novetats i vins d'aquells que no han aparegut ni a la premsa.
Vam organitzar el tast com un ball de parelles i algun trio, l'obríem amb un no-cava i acabavem amb un dolç.
I ara que comenci el ball.
Obríem amb les bombolles noves del Brut 2009 de Mas Comtal, un celler que no para de reinventar-se. Parlem d'un no-cava, perquè el cupatge d'aquest escumós és xarel·lo 50% i chardonnay 50%, per tant no entra dins la DO Cava. El que si que entrava molt bé eren les magnífiques olors a poma dolça i mantegues, la seva elegant bombolla i el seu final més àcid i fresc. Un gran no-cava per 8€. Bon inici.
La primera parella de ball la formaven dos dels vins biodinàmics monovarietals de Quim Batlle destinats a revolucionar la DO Alella. Es diuen Foranell La primera collita aquest celler ens presenta una Pansa Blanca -o xarel·lo- criada en inox i mares, que sorprèn per les seves notes balsàmiques i mentolades, a taula la comparaven amb pintures, com veieu un vi molt artístic que en boca no parava de sorprendre't ple d'una complexa suavitat. Res a veure amb els altres xarel·los. Amb el segon vi la seva Garnatxa Blanca la sorpresa encara va ser més gran, lluny de prèssec i mel, teníem al nas escopinyes i salinitat, barrejada amb notes més dolces de pera madura, el primer glop et confirmava les olors amb el regal d'una elegant mineralitat. Benvinguts siguin els vins biodinàmics si aconsegueixen parlar-te del sauló el mar i el Foranell -la brisa marina del Maresme- de la manera que ho fan aquests vins d'autor. Sorprenents.
El ball continuava amb més primícies, la segona parella de ball venia del Penedès més experimental. Mas Comtal se l'ha jugat treien al mercat el Gran Angular, dos vins blancs amb Incroccio Manzoni, el raïm italià del Rocallís de can Ràfols dels Caus, en dues versions: un monovarietal d'ínox, i un altre amb un cupatge amb Chardonnay i un lleuger pas per bóta. A taula cares d'aquelles de "...això si que es bo...". Nas molt elegant amb fruita tropical, mel i cítrics i un pas per boca rodó i persistent el monovarietal. I olors més clàssiques que convencien als menys agosarats amb el cupatge d'Incroccio i chardonnay, en boca la bóta havia fet un vi més clàssic i suau. Convençuts tots i cada vi amb ferms defensors.
Gran Angular més que un experiment, un èxit.
Clients d'arreu es van acostar al Club del Cep, amb regals i tot.
Teníem novetats i vins d'aquells que no han aparegut ni a la premsa.
Vam organitzar el tast com un ball de parelles i algun trio, l'obríem amb un no-cava i acabavem amb un dolç.
I ara que comenci el ball.
Obríem amb les bombolles noves del Brut 2009 de Mas Comtal, un celler que no para de reinventar-se. Parlem d'un no-cava, perquè el cupatge d'aquest escumós és xarel·lo 50% i chardonnay 50%, per tant no entra dins la DO Cava. El que si que entrava molt bé eren les magnífiques olors a poma dolça i mantegues, la seva elegant bombolla i el seu final més àcid i fresc. Un gran no-cava per 8€. Bon inici.
La primera parella de ball la formaven dos dels vins biodinàmics monovarietals de Quim Batlle destinats a revolucionar la DO Alella. Es diuen Foranell La primera collita aquest celler ens presenta una Pansa Blanca -o xarel·lo- criada en inox i mares, que sorprèn per les seves notes balsàmiques i mentolades, a taula la comparaven amb pintures, com veieu un vi molt artístic que en boca no parava de sorprendre't ple d'una complexa suavitat. Res a veure amb els altres xarel·los. Amb el segon vi la seva Garnatxa Blanca la sorpresa encara va ser més gran, lluny de prèssec i mel, teníem al nas escopinyes i salinitat, barrejada amb notes més dolces de pera madura, el primer glop et confirmava les olors amb el regal d'una elegant mineralitat. Benvinguts siguin els vins biodinàmics si aconsegueixen parlar-te del sauló el mar i el Foranell -la brisa marina del Maresme- de la manera que ho fan aquests vins d'autor. Sorprenents.
El ball continuava amb més primícies, la segona parella de ball venia del Penedès més experimental. Mas Comtal se l'ha jugat treien al mercat el Gran Angular, dos vins blancs amb Incroccio Manzoni, el raïm italià del Rocallís de can Ràfols dels Caus, en dues versions: un monovarietal d'ínox, i un altre amb un cupatge amb Chardonnay i un lleuger pas per bóta. A taula cares d'aquelles de "...això si que es bo...". Nas molt elegant amb fruita tropical, mel i cítrics i un pas per boca rodó i persistent el monovarietal. I olors més clàssiques que convencien als menys agosarats amb el cupatge d'Incroccio i chardonnay, en boca la bóta havia fet un vi més clàssic i suau. Convençuts tots i cada vi amb ferms defensors.
Gran Angular més que un experiment, un èxit.

Arribava l'hora del trio. Dos vins negres joves de cellers diferents i el germà gran d'un dels joves. D'aquí que sigui un ball a tres bandes. Obríem el primer negre i tastàvem el Terra Nova 2011, una de les novetat del Celler Cercavins de Verdú DO Costres del Segre; fruita dolça i iogurt en el que és un vi joveníssim, que ens ofereix una boca molt rodona amb el seu taní jove i la seva golositat, a l'increïble preu de 3€, un vi d'aquells de glop llarg que pots comprar a caixes. Del primer jove vam passar al segon, bevíem per primer cop els vins del Celler Lo de la DOQ Priorat, Lo Jove 2010 i Lo Temps 2008. Lo Jove un monovarietal de Garnatxa sensacional en la seva mineralitat i amb una estructura que envejarien molts criances, un dels millors vins sense bóta que hem tastat, a 8€. Tot seguit ens delíem amb el criança, garnatxa amb aportacions de carinyena i un cabernet testimonial. Us el resumeixo amb un dels comentaris que van sortir a taula: "... quan penso en un vi negre, tot el que desitjo trobar, són els sabors que m'està donant aquest vi..." Un magnífic Priorat per 17€.
El ball encara ens guardava una darrera sorpresa. La dolçor i el caràcter encisador d'un Oloroso amb Pedro Ximenes de Williams Humbert, el Canasta Cream. Mentre la tastàvem a cegues van aparèixer a taula comentaris sobre els millors moscatells i misteles que hem begut, i llavors en despullar l'ampolla la sorpresa final. Un encertada cloenda a un magnífic ball de mostres i parelles.
Si heu quedat amb ganes de venir, i amb la crònica us hem fet enveja, us convidem a participar del II Curs de Tast que començarà aquest dissabte i tindrà quatre sessions que es poden fer juntes o saltejades. Prop de 30 vins i caves per apropar-vos a la felicitat. Teniu res millor a fer els dissabtes al vespre?
Fins dissabte,
El ball encara ens guardava una darrera sorpresa. La dolçor i el caràcter encisador d'un Oloroso amb Pedro Ximenes de Williams Humbert, el Canasta Cream. Mentre la tastàvem a cegues van aparèixer a taula comentaris sobre els millors moscatells i misteles que hem begut, i llavors en despullar l'ampolla la sorpresa final. Un encertada cloenda a un magnífic ball de mostres i parelles.
Si heu quedat amb ganes de venir, i amb la crònica us hem fet enveja, us convidem a participar del II Curs de Tast que començarà aquest dissabte i tindrà quatre sessions que es poden fer juntes o saltejades. Prop de 30 vins i caves per apropar-vos a la felicitat. Teniu res millor a fer els dissabtes al vespre?
Fins dissabte,