Tast&Casa ha passat per Vacarisses per fer la primera sessió d'un curs de tast. començàvem amb vins blancs el mes de febrer, pel març vins negres i rosats i l'abril farem els vins escumosos.
Començàvem el curs amb unes breus nocions de com tastar, ja sabeu allò de mirar, olorar a copa parada i després amb joc de canell, i tastar sense presses. Paciència i sentit comú, com en les temperatures de servei dels vins. Com millorar el teu plaer sense esnobismes innecessaris.
El primer vi un Vidriol de la Cooperativa de la Serp d'Arenys de Mar, un vi sincer amb tantes virtuts com defectes. Primeres explicacions, el perquè de les olors, perquè s'han de controlar les temperatures de fermentació...
Takolí Guetariako per definir acideses i lleugereses, i introduir conceptes de vins de climes poc càlids.
Via Terra Blanc 2012, Edetària, garnatxa blanca 100% per canviar cap a golositats i guanyar volum. Van notar el canvi d'això es tractava.
Taleia 2012, Castell d'Encús, sauvignon blanc 100%, ens explicava perquè els vins de Raul Bobet són tenen unes acideses tan elegants, vinificació exquisida a taula va arrassar.
Picapoll Abadal 2012, Celler Abadal, la varietat de raïm de la contrada per tastar golositat a tope i una acidesa remarcable per un vi que no para de crèixer, els paladars ara ja una mica més entrenats coincidien en les seves valoracions del vi.
Edetària Blanc 2011, Vinari D'Or i Millor Vi Blanc de la Guia de vins de Catalunya 2013. Garnatxa blanca de vinyes casi centenàries, una bomba d'acidesa i mineralitat que en paraules del seu elaborador, Joan àngel Lliberia, travessa el paladar com un transatlàntic de frescor. Extraordinari, potent i elegant..
Moscatell Añejo, Celler De Müller ens va dónar el contrast de la dolçor del moscatell després d'una sessió molt intensa.
Vam parlar molt de vins i vinificacions, vins tradicionals, ecològics i naturals, sulfits i gustos personals, els més importants, sempre.
Una vetllada molt agradable i espero que instructiva amenitzada pel so d'unes gralles veïnes, bon maridatge de fruits de la terra i músiques...
Ens veiem pel març Vacarisses.Salut i vins!
Començàvem el curs amb unes breus nocions de com tastar, ja sabeu allò de mirar, olorar a copa parada i després amb joc de canell, i tastar sense presses. Paciència i sentit comú, com en les temperatures de servei dels vins. Com millorar el teu plaer sense esnobismes innecessaris.
El primer vi un Vidriol de la Cooperativa de la Serp d'Arenys de Mar, un vi sincer amb tantes virtuts com defectes. Primeres explicacions, el perquè de les olors, perquè s'han de controlar les temperatures de fermentació...
Takolí Guetariako per definir acideses i lleugereses, i introduir conceptes de vins de climes poc càlids.
Via Terra Blanc 2012, Edetària, garnatxa blanca 100% per canviar cap a golositats i guanyar volum. Van notar el canvi d'això es tractava.
Taleia 2012, Castell d'Encús, sauvignon blanc 100%, ens explicava perquè els vins de Raul Bobet són tenen unes acideses tan elegants, vinificació exquisida a taula va arrassar.
Picapoll Abadal 2012, Celler Abadal, la varietat de raïm de la contrada per tastar golositat a tope i una acidesa remarcable per un vi que no para de crèixer, els paladars ara ja una mica més entrenats coincidien en les seves valoracions del vi.
Edetària Blanc 2011, Vinari D'Or i Millor Vi Blanc de la Guia de vins de Catalunya 2013. Garnatxa blanca de vinyes casi centenàries, una bomba d'acidesa i mineralitat que en paraules del seu elaborador, Joan àngel Lliberia, travessa el paladar com un transatlàntic de frescor. Extraordinari, potent i elegant..
Moscatell Añejo, Celler De Müller ens va dónar el contrast de la dolçor del moscatell després d'una sessió molt intensa.
Vam parlar molt de vins i vinificacions, vins tradicionals, ecològics i naturals, sulfits i gustos personals, els més importants, sempre.
Una vetllada molt agradable i espero que instructiva amenitzada pel so d'unes gralles veïnes, bon maridatge de fruits de la terra i músiques...
Ens veiem pel març Vacarisses.Salut i vins!