
Bombolles al Club del Cep, festa grossa i 16 a taula, vam haver d'exprèmer les ampolles al màxim per gaudir de l'espectacle de 8 vins escumosos. Va haver-hi de tot, molt de cava, vins escumosos sense DO, Prosseco i Champagne. I sobretot moltes perles pujant per les copes fins el nostre paladar.
Obríem el tast amb un Blanc de Noires d'Alella Vinícola que continua experimentant les possibilitats de les varietats de la DO per fer vins escumosos; ja n'havíem tastat un muscat, i dissabte vam obrir el tast amb un vi amb marge de millora. Bona iniciativa i primer escumós.
Obríem el tast amb un Blanc de Noires d'Alella Vinícola que continua experimentant les possibilitats de les varietats de la DO per fer vins escumosos; ja n'havíem tastat un muscat, i dissabte vam obrir el tast amb un vi amb marge de millora. Bona iniciativa i primer escumós.

Anem pel segon. Parlar de cava és fer-ho de Macabeu, Xarel·lo i Parellada i el Brut Imperial de Reixach amb els seus 42 mesos de rima n'és un exemple excel·lent. Bombolla fina, bona acidesa en boca i un posgust llarg i llaminer. Anàvem pel segon i hi havia algú que ja se'n volia endur una caixa. El primer èxit de la nit.
I parlar de la DO cava també és fer-ho de caves com el Marc Mir un Gran Reserva amb un cupatge de Pinot noir i chardonnay, un cava amb un envelliment molt llarg és de la collita del 2007 i degorjat el 2011. I la pregunta a taula va ser perquè? Llevats un punt passats, panses. Fugir dels raïms autòctons per obtenir aquest resultat no cal. Tots d'acord. Ja en portàvem tres.
Tocaven rosats. Primer trepat, la delícia de Carles Andreu amb el seu brut reserva, tons salmó, per un rosat que mostra un equilibri perfecte entre l'acidesa i la fruita, amb bombolla elegant que va convèncer a més d'un i d'una que encara no havia trobat un rosat del seu gust. Vam trencar esquemes d'això es tractava.
I parlar de la DO cava també és fer-ho de caves com el Marc Mir un Gran Reserva amb un cupatge de Pinot noir i chardonnay, un cava amb un envelliment molt llarg és de la collita del 2007 i degorjat el 2011. I la pregunta a taula va ser perquè? Llevats un punt passats, panses. Fugir dels raïms autòctons per obtenir aquest resultat no cal. Tots d'acord. Ja en portàvem tres.
Tocaven rosats. Primer trepat, la delícia de Carles Andreu amb el seu brut reserva, tons salmó, per un rosat que mostra un equilibri perfecte entre l'acidesa i la fruita, amb bombolla elegant que va convèncer a més d'un i d'una que encara no havia trobat un rosat del seu gust. Vam trencar esquemes d'això es tractava.

Quart cava, primer rosat i punt i seguit.
De Subirats ens arriba el LLopart carregat de monestrell i garnatxa, rosat més estructurat, rotund i llaminer. Un cava per paladars diferents, cap problema entre els participants hi havia paladars de tota mena. Ja en dúiem cinc.
Viatgem fins Itàlia per conèixer un dels competidors europeus del nostre cava el Prossecco, un espumante italià que fa la 2na fermentació en dipòsits d'inoxidable i no en ampolla, amb la qual cosa abarateixen preus. Molt afruitat, bombolla elegant i digne competidor dels nostres caves.
Arribava l'hora de tastar un Duran Gran Reserva passat per bóta -el vi base, es clar-. Un dels grans, tot just i van clavar el nas i començaven a fer gemecs de plaer. El mestratge d'un celler, raïms escollits, i un envelliment de categoria per un cava ple d'equilibri, notes de pastisseria i bombolles fines i persistents. Amb el setè tocàvem el cel. agraph. Haz clic aquí para modificar.
De Subirats ens arriba el LLopart carregat de monestrell i garnatxa, rosat més estructurat, rotund i llaminer. Un cava per paladars diferents, cap problema entre els participants hi havia paladars de tota mena. Ja en dúiem cinc.
Viatgem fins Itàlia per conèixer un dels competidors europeus del nostre cava el Prossecco, un espumante italià que fa la 2na fermentació en dipòsits d'inoxidable i no en ampolla, amb la qual cosa abarateixen preus. Molt afruitat, bombolla elegant i digne competidor dels nostres caves.
Arribava l'hora de tastar un Duran Gran Reserva passat per bóta -el vi base, es clar-. Un dels grans, tot just i van clavar el nas i començaven a fer gemecs de plaer. El mestratge d'un celler, raïms escollits, i un envelliment de categoria per un cava ple d'equilibri, notes de pastisseria i bombolles fines i persistents. Amb el setè tocàvem el cel. agraph. Haz clic aquí para modificar.

Parlar de vins escumosos i no tastar un Champagne fora un pecat entre gran i mortal. L'escollit un Gosset Excellence, cupatge clàssic de Pinot Noir, Pinot Meunier i Chardonnay, com mane els canons. Un champagne fet només amb Primers Crus, màxima categoria dels vins base, que ens ofereix un nas carregats de llevats i un intens aroma a formatge, en boca molt volum, bombolla sensacional, i un ventall de gustos molt equilibrats, sorprenentment poc persistent. Un champagne que fuig de les notes més dolces i de pastisseria dels seus companys de denominació. Complexitat francesa.
Vam arrodonir el tast amb el rosat pàlid de Pere Mata i el seu Cupada nº5, que alguns van tastar a al sessió inicial del curs però que a ningú li va fer res repetir. Les gràcies del Monestrell i els sabors a mermelada amarga de taronja del postgust van ser un final a l'alçada del tast. Cupada nº5 descobriment per alguns, confirmació pels altres.
Les cares felicitat dibuixades per les bombolles que havíem pres enlluernaven el Club del Cep més efervescent dels darrers temps.
A taula un crit: "Quan hi tornem?"
Doncs dissabte 10 toquen vins negres. Un ball amb vuit vins i quatre parelles i moltes sorpreses: monestrells,biodinàmics, pinots i mencías, garnatxes vàries i un parells de Tops d'aquí i de fora serà un final de curs de traca i mocador i sabeu el millor ..... Encara queda lloc, no t'ho perdis, truca t'esperem, les copes t'estant cridant!
* Us deixo amb el comentari que ens va fer en Ferran, l'esplèndid autor de les fotos, sobre el tast és millor que la crònica no us el perdeu:
La sorpressa va ser el tast sencer !!!Per a mi va ser una nit plena de records, de records de bones estones passades amb bons amics... Cupada 5 em portava a Sant Sadurni a sopars a la fresca amb en Xavi Roig prenent petites grans novetats amb préssecs de l´Ordal ...LLopart a maridatges amb pastissos, a la bona gent que hi ha portant el projecte endavant...Carles Andreu a la mostra de vins i caves de Catalunya a Xavi Nolla recomenant passar pel seu estand i provar el seu Trepat, des d' aquell dia sóc un seguidor més dels seus caves...Rexach Baqués compartir el seu Brut Imperial i el Brut Nature per menys de 15€ i tornant l' endemà a comprar una caixa d´aquell cava recomenat per una persona dedicada tota la seva vida a vendre vi.......Duran impresionant....mai havia disfrutat tant com aquest dissabte prenent una copa de Duran Gran Reserva ....records i sorpreses esperant el proper dissabte per tornar al Club del Cep i que en Jordi i en Nani tornin a fer-me passar una molt bona estona. Gràcies
Gràcies a tu Ferran!
Vam arrodonir el tast amb el rosat pàlid de Pere Mata i el seu Cupada nº5, que alguns van tastar a al sessió inicial del curs però que a ningú li va fer res repetir. Les gràcies del Monestrell i els sabors a mermelada amarga de taronja del postgust van ser un final a l'alçada del tast. Cupada nº5 descobriment per alguns, confirmació pels altres.
Les cares felicitat dibuixades per les bombolles que havíem pres enlluernaven el Club del Cep més efervescent dels darrers temps.
A taula un crit: "Quan hi tornem?"
Doncs dissabte 10 toquen vins negres. Un ball amb vuit vins i quatre parelles i moltes sorpreses: monestrells,biodinàmics, pinots i mencías, garnatxes vàries i un parells de Tops d'aquí i de fora serà un final de curs de traca i mocador i sabeu el millor ..... Encara queda lloc, no t'ho perdis, truca t'esperem, les copes t'estant cridant!
* Us deixo amb el comentari que ens va fer en Ferran, l'esplèndid autor de les fotos, sobre el tast és millor que la crònica no us el perdeu:
La sorpressa va ser el tast sencer !!!Per a mi va ser una nit plena de records, de records de bones estones passades amb bons amics... Cupada 5 em portava a Sant Sadurni a sopars a la fresca amb en Xavi Roig prenent petites grans novetats amb préssecs de l´Ordal ...LLopart a maridatges amb pastissos, a la bona gent que hi ha portant el projecte endavant...Carles Andreu a la mostra de vins i caves de Catalunya a Xavi Nolla recomenant passar pel seu estand i provar el seu Trepat, des d' aquell dia sóc un seguidor més dels seus caves...Rexach Baqués compartir el seu Brut Imperial i el Brut Nature per menys de 15€ i tornant l' endemà a comprar una caixa d´aquell cava recomenat per una persona dedicada tota la seva vida a vendre vi.......Duran impresionant....mai havia disfrutat tant com aquest dissabte prenent una copa de Duran Gran Reserva ....records i sorpreses esperant el proper dissabte per tornar al Club del Cep i que en Jordi i en Nani tornin a fer-me passar una molt bona estona. Gràcies