Amb el TR3SC vam passejar vins i copes per Teià. Tocava tast de varietats autòctones i vins monovarietals o casi, vull dir amb cupatges en els quals manessin elles, com ha de ser.
Un Tast&Casa que va acabar d'una manera molt divertida. Haureu de beure les copes fins al final, que dic beure, llegir fins al final per veure-ho.
Primer vi: DO Penedès, Pares Baltà Xarel·lo 100%, vi sense bóta ... havia de ser un Calcari 2011: vi blanc ecol·lògic, amb notes cítriques i final leugerament amargós que recordo que per alguna va ser un dels millors de la nit.
Segon vi: DO Terra Alta, garantxa blanca i viogner, Edetària ..... Via Edetana 2011, carnositat i fusta molt equilibrada per un vi blanc, cremós i intens. "Aquests vins blancs sí que m'agraden"
Un Tast&Casa que va acabar d'una manera molt divertida. Haureu de beure les copes fins al final, que dic beure, llegir fins al final per veure-ho.
Primer vi: DO Penedès, Pares Baltà Xarel·lo 100%, vi sense bóta ... havia de ser un Calcari 2011: vi blanc ecol·lògic, amb notes cítriques i final leugerament amargós que recordo que per alguna va ser un dels millors de la nit.
Segon vi: DO Terra Alta, garantxa blanca i viogner, Edetària ..... Via Edetana 2011, carnositat i fusta molt equilibrada per un vi blanc, cremós i intens. "Aquests vins blancs sí que m'agraden"
Tercer vi: i primer vi negre: DO Conca de Barberà, Trepat 100% ....Carles Andreu Trepat Negre 2011, Trepat 100% de vinya vella. Sens dubte el vi que més sopresa va causar a taula. "Que són totes aquestes olors?", "Sensacional, quina sorpresa!", "Veient el color me'l imaginava diferent!", "l'Heu tastat? Mai havia tastat un vi negre amb aquest gust!". Per tast&casa el millor d'un Tast és que els assistents descobreixin sabors, raïms i vin nous.
Quart vi: DO Empordà, el millor vi negre jove de l'Empordà l'any passat segons la Guia de vins de Catalunya 2012 ...Suneus 2010, garnatxa negra i sirà d'AV Bodeguers elaborada a Villamaniscle damunt la pissarra de les Alberes és una Garnatxa fresca, jove i mineral. Amb molt futur. "Quin vi més llaminer, em sembla que em faria mal!"
Quart vi: DO Empordà, el millor vi negre jove de l'Empordà l'any passat segons la Guia de vins de Catalunya 2012 ...Suneus 2010, garnatxa negra i sirà d'AV Bodeguers elaborada a Villamaniscle damunt la pissarra de les Alberes és una Garnatxa fresca, jove i mineral. Amb molt futur. "Quin vi més llaminer, em sembla que em faria mal!"
Cinquè vi: La licorella i la carinyena de Jordi Aixalà i ens portaven un vi de la Vila de Torroja DOQ Priorat un ... Clivelles, carinyena 100%. Elegants fuetades minerals, acompanyades de carinyena "El trobo molt diferent ... bo però diferent" "D'això es tracta que descobriu coses, ara ja heu incorporat un monovarietal de carinyena, vigileu que creen addicció"
Sisè vi: Tornem a la DO Terra Alta, tastem la garnatxa peluda del ... Edetària 2008, elegància, complexitat i potència per un vi de guarda que té molt recorregut. Per molts el millor negre. "Aquesta olor són làctics?" "Són làctics i molt, però molt més ...", "S'ha acabat? Perquè jo en vull més".
Tast&Regal: els va tocar un cava Pere Mata Reserva de la Família 2007, un cava amb una part del vi envellit en bóta, que va aguantar el tipus perfectament després dels grans vins negres que havíem pres, i això és una gran virtut. "Quina bombolla més suau!", "A mí dona'm més cava i que ells s'acabin el vi!"
Vam parlar molt de vinificacions, tipus de raïm, veritats i mentides al mon del vi, i com sempre a taula va haver-hi molts vins guanyadors, erem una bona colla i els vins molt variats, d'això es tractava. Això és Tast&Casa ...
* Un Tast&TR3SC que va tenir una foto final molt, sorprenent ....
Gràcies Susanna, Gustau i companyia .... Fins aviat!
Sisè vi: Tornem a la DO Terra Alta, tastem la garnatxa peluda del ... Edetària 2008, elegància, complexitat i potència per un vi de guarda que té molt recorregut. Per molts el millor negre. "Aquesta olor són làctics?" "Són làctics i molt, però molt més ...", "S'ha acabat? Perquè jo en vull més".
Tast&Regal: els va tocar un cava Pere Mata Reserva de la Família 2007, un cava amb una part del vi envellit en bóta, que va aguantar el tipus perfectament després dels grans vins negres que havíem pres, i això és una gran virtut. "Quina bombolla més suau!", "A mí dona'm més cava i que ells s'acabin el vi!"
Vam parlar molt de vinificacions, tipus de raïm, veritats i mentides al mon del vi, i com sempre a taula va haver-hi molts vins guanyadors, erem una bona colla i els vins molt variats, d'això es tractava. Això és Tast&Casa ...
* Un Tast&TR3SC que va tenir una foto final molt, sorprenent ....
Gràcies Susanna, Gustau i companyia .... Fins aviat!