Tast&Casa va ser a Canet al Tast de vins dels Països Catalans al Pati de la Casa museu Lluís Domènech i Montaner amb Plataforma per la Llengua.
Vam fer un recorregut pels vins dels Països Catalans per explicar les característiques dels diferents raïms emprats per fer els vins, així com les característiques del sòl, que donen com a resultat els vins de les diferents denominacions d’orígen.
Vam fer un recorregut pels vins dels Països Catalans per explicar les característiques dels diferents raïms emprats per fer els vins, així com les característiques del sòl, que donen com a resultat els vins de les diferents denominacions d’orígen.
Com podeu veure v ser un recorregut per DO's de l'Arc Mediterrà: Mallorca (DO Pla i Llevant), País Valencià (DO València), DO Alacant Catalunya Nord (AOC Banyuls), Sardenya (DOC Alguer) i el Principat (DO Alella, DO Cava i DO Montsant).
El tast va començar al costat de casa amb la pansa blanca del Marfil Clàssic d'Alella, reivindicàvem comarca.
La garnatxa blanca del Via Terra Blanc ens va portar directes a la Terra Alta, i ens va oferir un raïm en la seva plenitud.
Amb el Cava Rosat de Carle Andreu vam passejar per l Conca de Barberà i la DO Cava.
Des del Montsant i la Torre de Fontaubella ens arriba l'Orígens, una declaració de principis en forma de garnatxa i carinyena. Gràcies Josep!
La garnatxa blanca del Via Terra Blanc ens va portar directes a la Terra Alta, i ens va oferir un raïm en la seva plenitud.
Amb el Cava Rosat de Carle Andreu vam passejar per l Conca de Barberà i la DO Cava.
Des del Montsant i la Torre de Fontaubella ens arriba l'Orígens, una declaració de principis en forma de garnatxa i carinyena. Gràcies Josep!
El viatge per la resta dels PAïsos Catalans començava amb la Boval de La MAlkerida de la DO València, magnífic color i tota la joventut d'un raïm poc estimat, fixeu-vos amb el nom del vi. En volem més de boval.
Cap a Mallorca amb per tastar el callet de Ses Ferritges de Miquel Oliver. Elegant i especiat, com ens agraden els vins mallorquins!
Continuem la nostra travessa pel Mediterrà per recuperar un vi de l'alguer de Cannonau, mé acidesa i més elegància. Que bé que encara ens queda una ampolla d'aquest vi. Sensacional, tenim motius supralingüístics per tornar a l'Alguer.
Els almogàvers ens van portar el monestrell de Grècia, i nosaltres portem monestrell d'Alacant, un Beryna, a les copes plenes d'un dels raïms mediterrans més rotunds.
Tancàvem el Tast amb un vi dolç de la Catalunya Nord, un Banyuls Cuvee la Galline. Reivindicàvem vinyes verdes vora el mar amb un vi dolç excepcional.
Molts vins i més que n'hauríem necessitat per exlicar la varietat i la riquesa dels vins dels PAïsos Catalans.
Desde Tast&Casa volem agraïr als memebres de Palataforma per la Llengua de Canet l'esforç i la dedicació en l'organització del Tast.
Salut i vins, companys!
Cap a Mallorca amb per tastar el callet de Ses Ferritges de Miquel Oliver. Elegant i especiat, com ens agraden els vins mallorquins!
Continuem la nostra travessa pel Mediterrà per recuperar un vi de l'alguer de Cannonau, mé acidesa i més elegància. Que bé que encara ens queda una ampolla d'aquest vi. Sensacional, tenim motius supralingüístics per tornar a l'Alguer.
Els almogàvers ens van portar el monestrell de Grècia, i nosaltres portem monestrell d'Alacant, un Beryna, a les copes plenes d'un dels raïms mediterrans més rotunds.
Tancàvem el Tast amb un vi dolç de la Catalunya Nord, un Banyuls Cuvee la Galline. Reivindicàvem vinyes verdes vora el mar amb un vi dolç excepcional.
Molts vins i més que n'hauríem necessitat per exlicar la varietat i la riquesa dels vins dels PAïsos Catalans.
Desde Tast&Casa volem agraïr als memebres de Palataforma per la Llengua de Canet l'esforç i la dedicació en l'organització del Tast.
Salut i vins, companys!