
Dissabte 10 de març tancàvem el II Curs d'Iniciació al Tast amb la sessió dedicada als vins negres. Entre els participants molta expectació i en arribar al Club del Cep es trobaven amb la primera sorpresa: a taula hi havia 8 vins que havien de repartir en 4 parelles. Un ball de raïms.
Alguna parella se'ls va resistir una mica però el cert és que no els va costar gaire. Ara prou d'enigmes i tastem els vins.
Primera parella.Els Biodinàmics: Nas de Gegant 2010 del Celler Escoda Sanahuja i l'Amaranto 2010 de Podere San Cristofo Sangiovese 100%. Singularitat biodinàmica de la Conca de Barberà, millor en boca que al nas, i un regal pels sentits per les flors, la suavitat i la intensitat de sabor el vi italià. Tot un robatastos, allà on el poses sorprèn i sempre triomfa.
Alguna parella se'ls va resistir una mica però el cert és que no els va costar gaire. Ara prou d'enigmes i tastem els vins.
Primera parella.Els Biodinàmics: Nas de Gegant 2010 del Celler Escoda Sanahuja i l'Amaranto 2010 de Podere San Cristofo Sangiovese 100%. Singularitat biodinàmica de la Conca de Barberà, millor en boca que al nas, i un regal pels sentits per les flors, la suavitat i la intensitat de sabor el vi italià. Tot un robatastos, allà on el poses sorprèn i sempre triomfa.

Segona parella. Comparàvem Pinot noir i Mencía: buscàvem l'elegància i la lleugeresa del raïm borgonyès per excel·lència en la visió la que ens ofereix el vall Tartegnin Reserva Millesimé suís. Per molts a taula el primer Pinot, desconcert inicial que ens va permetre de reflexionar sobre la gran diversitat de vins i varietats, vam posar deures. Del Bierzo un Losada 2008, bon vi de finca , amb un excés de fusta nova, ens va costar molt trobar la mencía; corpulent, intens i saborós però .... massa didàctic pel que fa il·lustrar els vins que porten més roure del compte.
Tercera parella. Garnatxes. Començava la traca. Veraton 2009, DO Campo de Borja, garnatxa aragonesa 100% "És que hi ha tot el que dius: toffe, cafè amb llet, dolçor, fruita vermella confitada", "A mí m'agraden aquests vins!" Potent, directe i rotund. Quina feina li havíem fet al Martinet Bru 2008, DOQ Priorat, comparant-lo amb el Veraton, va necessitar més temps per obrir-se, però al cap de deu minuts, la mineralitat i la golositat de la garnatxa prioratenca trobava els seus incondicionals. Dues versions d'un raïm, la garnatxa, que no para d'ampliar registres. Impresionants tots dos.
Tercera parella. Garnatxes. Començava la traca. Veraton 2009, DO Campo de Borja, garnatxa aragonesa 100% "És que hi ha tot el que dius: toffe, cafè amb llet, dolçor, fruita vermella confitada", "A mí m'agraden aquests vins!" Potent, directe i rotund. Quina feina li havíem fet al Martinet Bru 2008, DOQ Priorat, comparant-lo amb el Veraton, va necessitar més temps per obrir-se, però al cap de deu minuts, la mineralitat i la golositat de la garnatxa prioratenca trobava els seus incondicionals. Dues versions d'un raïm, la garnatxa, que no para d'ampliar registres. Impresionants tots dos.

Quarta parella, tocaven el Tops del Ball i repetició de la jugada. D'entrada un Clio 2009, DO Jumilla, Monastrell 80% i 20% Cabernet, explotant a les copes,"I tant que hi ha xocolata!", "Però els vins de Jumilla no eren ...", "Quin descobriment!", el monestrell és un altre robatastos i aquest Clio està molt ben elaborat. I la feinada per la parella de ball, el Brunello de Montalcino 2007, 100% Sangiovese, igual que el Martinet Bru trigava en obri-se però quan ho va fer s'expressava amb una intensitat especiada, fruita cuita i aromes terciaris de la criança encisadors, un estil de vi diferent. Brillantor didàctica i contrastos, volíem obrir els paladars a sensacions i registres nous. Feina feta.
A taula teníem quatre copes amb els darrers quatre vins, bona conversa i un glop d'aquí i un glop d'allà. " Ai el Martinet com està!", "Ara estic amb el monestrell, mira que no conèixer això tan bo", "Passa'm el Brunello", "Com ha millorat!". Una festa on els vins negres eren els protagonistes.
Costava marxar, sort que els vins s'acabaven o encara i seríem.
Entre les copes els records de les quatre sessions: principis del tast, vinificacions,els vins i raïms blancs, les bombolles de caves i escumosos i totes les converses i els moments compartits al voltant de la taula. La màgia del vi mai no falla.
Tast&Casa felicita a tota els que heu fet possible aquest curs.
I com dèieu abans de marxar: Ens veiem al proper Tast!
A taula teníem quatre copes amb els darrers quatre vins, bona conversa i un glop d'aquí i un glop d'allà. " Ai el Martinet com està!", "Ara estic amb el monestrell, mira que no conèixer això tan bo", "Passa'm el Brunello", "Com ha millorat!". Una festa on els vins negres eren els protagonistes.
Costava marxar, sort que els vins s'acabaven o encara i seríem.
Entre les copes els records de les quatre sessions: principis del tast, vinificacions,els vins i raïms blancs, les bombolles de caves i escumosos i totes les converses i els moments compartits al voltant de la taula. La màgia del vi mai no falla.
Tast&Casa felicita a tota els que heu fet possible aquest curs.
I com dèieu abans de marxar: Ens veiem al proper Tast!