Tast&Casa va portar a Canet la gama sencera dels vins d'Edetària per fer un tast amb divertit i rigorós a la Happy Mansion de la Montse i l'Ignasi a Canet. El tast del comité d'experts va ser rigorós, però sobretot divertit i un plaer compartit.
Vam començar amb 3 vins blancs, anem pel primer: Via Terra Blanc 2012. Primícia absoluta amb un dels primers vins de l'any: 100% garnatxa blanca golós a tope, aquesta anyada amb molta fruita i una acidesa fresca que el fa irresistible. A taula només esperaven que arribés l'estiu per beure'l a doll."Quina set, que m'agafa!"
Amb el segon blanc els va tocar la grossa: un Màgnum de Via Edetana Blanc 2011. Garnatxa Blanca 85% i viogner 15%, vinyes de més de 40 anys i un pas per bóta per donar-li un punt més d'amplitud en boca. Un vi que necessita un temps d'arrodoniment a l'ampolla per expressar-se bé. Gràs, mineral i molt intens. "Amb què us el menjarieu aquest?", "Amb tot!" , "I a més amb Màgnum. Genial!"
L'Edetària Blanc 2011 ens esperava amb la garnatxa blanca 85% i el macabeu 15% de les vinyes més velles del celler algunes de més de 80 anys. Minereralitat màxima, salina i fresca, fruita i l'elegàmcia del toc de la bóta fan un vi excepcional. Ja ha començat a donar mantegues i hidrocarburs "And that's only the beginning". A taula deient allò de "Posam més d'aquest"
El Via Terra 2011 va ser el primer negre. Garnatxa negra 100% i un breu pas per fusta, donen un vi ple de prunes, madur i càlid com els estius a la Terra Alta.
El segon negre va ser el Via Edetana 2009. Un cupatge de garnatxa negra, garnatxa peluda i carinyena amb un pas per roure francès de 8 mesos. Elegant i rodó, potser es va mostrar menys expressiu del que li toca. Tots tenim dies i els vins també. "Doncs a mí si que em fa el pes!"
Amb l'Edetària Negre 2009 van riure molt amb la Garnatxa Peluda, és un raïm que té molta conya i a més fa uns vins excel·lents. El top del celler en vins negres, fins que el Finca la Personal surti al mercat, porta un cupatge de Garnatxa Peluda 60%, sirà 30% i una mica de Cabernet i carinyena. El vi és especiat, amb acidesa i persistència i una fruita vermella molt interssant, equilibrat i potent. Un gran vi de la Terra Alta. "D'aquest no tens el Màgnum?"
Amb l'Edetària Negre 2009 van riure molt amb la Garnatxa Peluda, és un raïm que té molta conya i a més fa uns vins excel·lents. El top del celler en vins negres, fins que el Finca la Personal surti al mercat, porta un cupatge de Garnatxa Peluda 60%, sirà 30% i una mica de Cabernet i carinyena. El vi és especiat, amb acidesa i persistència i una fruita vermella molt interssant, equilibrat i potent. Un gran vi de la Terra Alta. "D'aquest no tens el Màgnum?"
Era l'hora de l'Edetària dolç, garnatxa i cabernet a un vi dolç natural, que a la Happy Masion agrada molt. De fet em sembla que l'enyoraven. estic segur que al cap d'un parell hores d'haver-los deixat de les gotes d'aquest vi gairebé de panses no més quedaven això: algunes gotes ...
A Tast&Casa creiem que un tast no és complert sense un vi sorpresa. Avui estat l'aniversari d'una de les assistents que li agraden molt les bombolles. Teniua una sorpresa reservada per ella un cava rosat pàlid de DG Viticultors un Rosé amb una part de Pinot Noir i una altre sorpresa amagada: part del licor d'expedició és de Caligo, el vi dolç boitritizat del mateix celler. tot i la planificació haig de dir-vos que en ella no li va agradar. Com a desagravi li prometo que el proper cop hi haurà un vi de la seva DO preferida, això sí el tastarà a cegues.
Montse i Ignasi un cop més gràcies per l'acollida a la Happy Mansion i fins la propera. Us deixó amb un brindis. Salut!
Montse i Ignasi un cop més gràcies per l'acollida a la Happy Mansion i fins la propera. Us deixó amb un brindis. Salut!