Vam fer el tast amb un plantejament original de SORTIDA amb vins negres del que jo dic Priorat 3.0 la casi darrera versió dels costers de licorella , la que ve tant descarregada de fusta com carregada de fruita i plena de mineralitat, una consentida dictadura de Garnatxa i Carinyena: d'entrada un Ònix Clàssic, perquè al Priorat també hi ha cooperatives i treballen molt bé.
A continuació un vi que va marcar tendència: el Destrankis de Jordi Aixalà en la versió del 2010.
Després vam tastar el futur del Priorat, el monovarietals de carinyena, tot bevent un vi de vila, concretament Les Clivelles de Torroja.
Per acabar gairebé sense alè als pulmons una de les sorpreses de la temporada el Gotes 2010 de Clos del Portal.
Algú em dirà que al Priorat hi ha millors vins, de ben segur, però no més barats. PErquè quin Priorat ens hem de beure, el que no podem pagar?

SPRINT ESPECIAL amb un Akyles MAcabeu 2010 de MAria Puig, perquè a la DOQ Priorat hi ha més coses que vins negres i garnatxa blanca. Només us diré que aquest vi triat amb seguretat i alevosia, va plantar cara a tota els vins negres que ens havíem pres abans.

Seguidament un altre clàssic però rosat Carles Andreu Rosat Brut 2010, perquè els rosats o són de trepat, o de monestrell o de garnatxa o no són caves rosats.
Després novetats, un rosat pàl·lid el Cupada Nº5 de Pere Mata amb varietats blanques i monestrell. Si el cava rosat és tendència els rosats pàl·lids com aquest són novetat, renovació ben entesa.
Rematem la Crono amb un Cava de Caves un Visol 2006 de MEstres, el vi que es feia l'avi, el cava passat per bóta que presenta un equilibri magnífic entre la partisseria de l'envelliment, la fruita fresca i una bombolla elegantíssima. Per quedar bé sempre.

Encara vam tenir temps per tastar un Scala Dei Gran Reserva del 1987, que va sortir dels tresors amagats del celler de Cal Joan. I de sobte els vins dels Priorat van maridar les notes bellament oxidades amb les joies dolces del Moscatell un FINAL D'ETAPA perfecte.
El divendres ja havia esclatat l'estiu, a taula es notava, passàvem de la vintena, i escoltaven poc. Van parlar els vins i els caves, jo vaig passar la vesprada servint-los i fent explicacions entre cau d'orella i per parelles.
I pel juny Terra Alta, Conca de Barberà i Penedès he començat a preparar el tast i em surten un mínim de 15 ampolles, potser al Tast&Casa també haurem de fer retallades o serà una nit molt llarga ...
Gràcies a Ca la Cinta per l'acolliment, a Atortas Tast per l'organització i gràcies Ferran per les fotos.
Salut