Les coses de l'internet m'han permès de participar a la Setmana Cultural de Mongai, La Noguera. dissabte passat vam fer un Tast&Grup al bar Lo Disbarat.
A taula 15 i moltes ganes de tastar vins i passar-s'ho millor.
Vam començar amb un Rupestris 2011 de Pardas. Xarel·lo i malvasia molt ben treballats per un vi que no para de crèixer, llarg, untuós i amb una acidesa elegant. "Molt diferent dels vins blancs que prenc habitualment."
A taula 15 i moltes ganes de tastar vins i passar-s'ho millor.
Vam començar amb un Rupestris 2011 de Pardas. Xarel·lo i malvasia molt ben treballats per un vi que no para de crèixer, llarg, untuós i amb una acidesa elegant. "Molt diferent dels vins blancs que prenc habitualment."
La garnatxa blanca i el macabeu de l'Edetària Blanc van explicar amb pels i senyals que és un dels millors vins blancs de Catalunya passat per bóta. "Fantàstic!!
Tocaven bombolles roses amb el Rosat Trepat de Carles Andreu. "Però els caves rosats no eren dolents? Aquest m'agrada molt".
Les bombolles petites i l'elegància del pas per boca del Torelló Brut Nature Gran Reserva 2008 van exemplificar perfectament el que s'espera d'un cava amb un envelliment llarg. "És que no em cansria mai de beure'n d'aquest cava!", "Jo tampoc!".
Em van demanar que els portes un vi negre jove i a taula els vaig servir un Heus 2012 recent embotellat. Fresc, golós, molt viu i amb la calidesa i el taní jove que li pertoca a un Empordà de l'any directe dela vinya i l'ínox, amb aquelles notes de iogurt que tan m'agraden. "Sorpenent!", "Que diferent, dels Costers del Segre que bec habitualment!"
Tocaven bombolles roses amb el Rosat Trepat de Carles Andreu. "Però els caves rosats no eren dolents? Aquest m'agrada molt".
Les bombolles petites i l'elegància del pas per boca del Torelló Brut Nature Gran Reserva 2008 van exemplificar perfectament el que s'espera d'un cava amb un envelliment llarg. "És que no em cansria mai de beure'n d'aquest cava!", "Jo tampoc!".
Em van demanar que els portes un vi negre jove i a taula els vaig servir un Heus 2012 recent embotellat. Fresc, golós, molt viu i amb la calidesa i el taní jove que li pertoca a un Empordà de l'any directe dela vinya i l'ínox, amb aquelles notes de iogurt que tan m'agraden. "Sorpenent!", "Que diferent, dels Costers del Segre que bec habitualment!"
Pel negre envellit en bóta vam anar directes al Priorat, amb un vi amb història que comença a les cabines d'un DJ a Eivissa i que acaba amb un suis elaborant vins al Priorat. Vam onrir un Saó del Coster: licorella, garnatxa, carinyena i fusta ben integrada a un vi del Priorat directe i clar que no amaga res, ni la fruita ... "Com aquest en vull més jo!", "Espera que encara te'n puc servir una mica més"
L'Edetària Dolç 2007 tancava el tast amb dolçor i nervi, tot seduint a les copes i els que les bevien. "Tremendo!" , "Amaga'l que em farà mal!"
A taula moltes preguntes sobre vinificacions i moltes converses creuades sobre els vins tastats moltes o una vegada. I un racó de la taula, el dels representants de l'ajuntament on les copes es buidaven més de pressa, que no es pugui dir que els polítics no són eficaços.
Gràcies a Lo Disbarat per l'acolliment, i a Laia per les fotos i l'organització.
I ja ho saps Mongai, quan vulgues tastem de nou. Salut!
L'Edetària Dolç 2007 tancava el tast amb dolçor i nervi, tot seduint a les copes i els que les bevien. "Tremendo!" , "Amaga'l que em farà mal!"
A taula moltes preguntes sobre vinificacions i moltes converses creuades sobre els vins tastats moltes o una vegada. I un racó de la taula, el dels representants de l'ajuntament on les copes es buidaven més de pressa, que no es pugui dir que els polítics no són eficaços.
Gràcies a Lo Disbarat per l'acolliment, i a Laia per les fotos i l'organització.
I ja ho saps Mongai, quan vulgues tastem de nou. Salut!