Tast&Casa va passar divendres per Mataró per tastar la #Vifelicitat amb una colla d'amics a Mataró. L'escenari un terrat de somni molt ben arreglat, els assistents plens de magnífics 40's i moltes ganes de compartir vins i menjar,anàvem tard ...
És l'hora de parlar dels vins:
Abadal Picapoll 2012: és increïble l'evolució que està fent aquest vi, anayada rere anyada és supera. Fresc, amb una acidesa interessantíssima i molt golós. Hi ha vins que van més enllà de la varietat. El primer de la festa...
Edetària Blanc 2011, Vinari D'Or i Millor Vi Blanc de la Guia de vins de Catalunya 2013. Garnatxa blanca de vinyes casi centenàries, una bomba d'acidesa i mineralitat que en paraules del seu elaborador, Joan àngel Lliberia, travessa el paladar com un transatlàntic de frescor. Extraordinari, potent i elegant.."Sembla un vi negre, quina força!"
Bruel Organic Wine: el celler Alta Alella ens regala un cava sense sulfits, un vi natural que ens mostra en essència el que un xarel·lo nu pot donar en un cava singular. Bona Efervescència, i unes notes de poma al forn molt llamineres, en boca golós i molt elegant. "Què és això dels vins naturals?"
Nutt Rosé i Argila Rosé: Mas bertran al Penedès ens va fer jugar amb el sumoll. Vam tastar primer el seu vi rosat i després el cava reserva, un dels pocs vins escumosos elaborats amb aquesta varietat. Sua el vi tranquil, esplèndid, metàl·lic i mineral el cava. Quin salt en intensitats per un dels cava i no-cava rosat sensacional. ´" Així aquest no és un cava?"
Abadal Picapoll 2012: és increïble l'evolució que està fent aquest vi, anayada rere anyada és supera. Fresc, amb una acidesa interessantíssima i molt golós. Hi ha vins que van més enllà de la varietat. El primer de la festa...
Edetària Blanc 2011, Vinari D'Or i Millor Vi Blanc de la Guia de vins de Catalunya 2013. Garnatxa blanca de vinyes casi centenàries, una bomba d'acidesa i mineralitat que en paraules del seu elaborador, Joan àngel Lliberia, travessa el paladar com un transatlàntic de frescor. Extraordinari, potent i elegant.."Sembla un vi negre, quina força!"
Bruel Organic Wine: el celler Alta Alella ens regala un cava sense sulfits, un vi natural que ens mostra en essència el que un xarel·lo nu pot donar en un cava singular. Bona Efervescència, i unes notes de poma al forn molt llamineres, en boca golós i molt elegant. "Què és això dels vins naturals?"
Nutt Rosé i Argila Rosé: Mas bertran al Penedès ens va fer jugar amb el sumoll. Vam tastar primer el seu vi rosat i després el cava reserva, un dels pocs vins escumosos elaborats amb aquesta varietat. Sua el vi tranquil, esplèndid, metàl·lic i mineral el cava. Quin salt en intensitats per un dels cava i no-cava rosat sensacional. ´" Així aquest no és un cava?"
El tast avançava i les ampolles s'anaven buidant. Els vaig felcitar en directe per la molta atenció que van rebre les meves explicacions, i ho torno a fer ara per escrit. Gràcies!
Era l'hora dels vins negres.
Edetària Negre Selecció 2010: estrenàvem vi i cupatge en un tast, menys envelliment i una garnatxa peluda que al nas ja enamora. Un vi molt elegant i golositat a tope per un vi que està fet per gaudir-lo molt. Pur plaer. "La Garnatxa és sexy!"
Masia Carreras 2009: Tancàvem el tast amb una altre presentació en societat. el top de l Celler Martí Fabara i la seva nova anyada, carregada de mineralitat, carinyena, regalèssies i pegadolça. Un vi amb recorregut, que si tenim paciència per guardar-lo ens farà xalar d'allò més i això que ara ja és un festival...
A taula moltes converses i opinions compartides entre vins i amics, un plaer haver-vos acompanyat.
Salut!
*Gràcies E. i X. per l'acolliment i l'organització.
Era l'hora dels vins negres.
Edetària Negre Selecció 2010: estrenàvem vi i cupatge en un tast, menys envelliment i una garnatxa peluda que al nas ja enamora. Un vi molt elegant i golositat a tope per un vi que està fet per gaudir-lo molt. Pur plaer. "La Garnatxa és sexy!"
Masia Carreras 2009: Tancàvem el tast amb una altre presentació en societat. el top de l Celler Martí Fabara i la seva nova anyada, carregada de mineralitat, carinyena, regalèssies i pegadolça. Un vi amb recorregut, que si tenim paciència per guardar-lo ens farà xalar d'allò més i això que ara ja és un festival...
A taula moltes converses i opinions compartides entre vins i amics, un plaer haver-vos acompanyat.
Salut!
*Gràcies E. i X. per l'acolliment i l'organització.