El passat 8 de Març Tast&Casa i El Turó vam fer el un Tast&Sopar exclusiu per dones per celebrar el Dia Internacional de la Dona. Va ser més que una festa, va ser un festival! Gràcies a totes per tot, i pel Tast que ens vau regalar!
Ara la crònica ..
El fil conductor d'aquest tast tan especial va ser que tots els vins del Tast&Dones fossin elaborats per dones o bé tinguessin nom de dona. També vam voler trencar alguns clixés que a les dones només els agraden els vins blancs i rosats suaus, o que tots els vins negres els ha de sobrar testosterona per ser de qualitat.
Vam obrir el Tast amb un cava Angela Marquès. Primers somriures, primeres fotos, perquè de fotos n'hi va haver moltes, però moltes! I primeres converses, que també n'hi va haver moltes!
Vam obrir el Tast amb un cava Angela Marquès. Primers somriures, primeres fotos, perquè de fotos n'hi va haver moltes, però moltes! I primeres converses, que també n'hi va haver moltes!
El primer vi no podia ser un altre que el Missenyora de la Cooperativa de l'Olivera. Un vi que sempre dic que bec amb plaer d'esclau i que per la seva qualitat i pel nom era de tast obligat. Servir-lo un plaer, i a les copes, una festa que ja havia començat.
Tot seguit el Rosa de Coca i Fitó. Un vi rosat, rosat fosc podríem afirmar, envellit en bóta de cirerer, que trenca molts esquemes; i que per mí és una de les ampolles més ben presentades que he vist mai. Un avançament de Sant Jordi, una Rosa de regal per un dia i un públic molt especial.
Tot seguit el Rosa de Coca i Fitó. Un vi rosat, rosat fosc podríem afirmar, envellit en bóta de cirerer, que trenca molts esquemes; i que per mí és una de les ampolles més ben presentades que he vist mai. Un avançament de Sant Jordi, una Rosa de regal per un dia i un públic molt especial.
El Rubor Aurorae de Montse Mascaró ens va portar l'elegància de la seva elaboradora en forma de bombolles en un cava rosat, suggerent i estimulant, per més d'entre el millor del tast.
El primer vi negre va ser l'Amaranto que Meritxell Falgueres fa a Itàlia amb el seu marit. Un Sangiovese biodinàmic que ens va ensenyar que els vins negres poden ser diferents emplenant-nos la copa de flors i espècies. Xulíssim com sempre.
Era hora de tastar el Loidiana el vi que l'enòloga Ester Nin fa amb el celler Marco Abella al Priorat. Un vi lleuger i tan intens com intel·ligent que emplena copes d'un Priorat diferent, innovador i que els paladars femenins van trobar genial. "Com aquest sí que en volem de Priorats!"
Si començàvem el Tast&Dones amb un Missenyora no podíem tancar el tast amb un altre vi que no fos e lRosé Dolç del Domaine des Nymphes de Rasteau. Un vis rosat dolç que gairebé tancava el tast i gairebé la crònica.
No puc tancar el tast sense reclamar per la Teresa l'autoria d'una de les frases més boníques que he sentit sobre el raïm:
No puc tancar el tast sense reclamar per la Teresa l'autoria d'una de les frases més boníques que he sentit sobre el raïm:
"A tots els vins que hem tastat hi hem trobat fruites diferents: pera, llimona, pinya, gerds, maduixes, cireres, prunes... Si el raïm és capaç de donar-nos tot això, podem dir que el raïm és la mare de totes les fruites!"
Gràcies Nymphes per tot, per la festa, les converses, les fotos i per ser com sou.
Un petó fort ...
Salut!
Un petó fort ...
Salut!