El divendres 8/02 vam ser al centre neuràlgic del Barri de Gràcia, a la Plaça del Sol, per fer un Tast&Tr3sc.
No era el primer cop que coincidíem amb l'organitzadora, ja ens havíem vist a la Presentació de La Guia de Vins de Catalunya. Per tant ja sabíem que hi havia nivell, tocava triar bé els vins.
A taula vam obrir algunes ampolles de la segona fornada de col·laboradors del Tast&Tr3sc, junts amb alguns clàssics del servei, només us avanço que tots van estar a l'alçada.
Vam obrir el tast amb la sinceritat del xarel·lo i la malvasia del Rupestris 2011 de Pardas. Golosa acidesa i una cremositat aportada per l'excel·lent treball de mares fines que fan amb els ous de ciment del celler. Els "ous de Pardas" un tema que va donar molt de joc.
No era el primer cop que coincidíem amb l'organitzadora, ja ens havíem vist a la Presentació de La Guia de Vins de Catalunya. Per tant ja sabíem que hi havia nivell, tocava triar bé els vins.
A taula vam obrir algunes ampolles de la segona fornada de col·laboradors del Tast&Tr3sc, junts amb alguns clàssics del servei, només us avanço que tots van estar a l'alçada.
Vam obrir el tast amb la sinceritat del xarel·lo i la malvasia del Rupestris 2011 de Pardas. Golosa acidesa i una cremositat aportada per l'excel·lent treball de mares fines que fan amb els ous de ciment del celler. Els "ous de Pardas" un tema que va donar molt de joc.
L'Edetària Blanc 2011 entrava en joc amb tota la potència de la garnatxa blanca i el macabeu de vinyes velles; l'elegància del treball minimalista de la fusta i la mineralitat confereixen a aquest vi una personalitat única. Avís per navegats la collita del 2011 ja ha començat a dóna hidrocarburs, la festa ja ha començat. Com dèien a la Plaça del Sol: "Jo no soc gaire de blancs, però aquest és ...!"
Després dels blancs arribava per ells la sorpresa enològica de la nit, el primer trepat negre, per mí l'aposta d'una sorpresa segura. Aquest cop va ser Josep Foraster i el seu Trepat 2011, qui va posar a copes i paladars aquest vi lleuger, de mitja capa, volum seductor, intens, fresc, gerds no gaire madurs i aquest final cítric. "I tant que és diferent!", "Com més en bec més m'agrada". El vi un cop obert va ser tastat diversos cops durant la nit, cada cop era més fi i elegant, bon senyal, un vi que sap evolucionar. en sé d'algun que acabava d'incorporar un raïm nou a la seva vida, i feia cara de que el tornarà a tastar ben aviat.
Després dels blancs arribava per ells la sorpresa enològica de la nit, el primer trepat negre, per mí l'aposta d'una sorpresa segura. Aquest cop va ser Josep Foraster i el seu Trepat 2011, qui va posar a copes i paladars aquest vi lleuger, de mitja capa, volum seductor, intens, fresc, gerds no gaire madurs i aquest final cítric. "I tant que és diferent!", "Com més en bec més m'agrada". El vi un cop obert va ser tastat diversos cops durant la nit, cada cop era més fi i elegant, bon senyal, un vi que sap evolucionar. en sé d'algun que acabava d'incorporar un raïm nou a la seva vida, i feia cara de que el tornarà a tastar ben aviat.
El tast avançava amb la garnatxa negra de Nereus 2010 d'AV Bodeguers. La força del sòl de pissarrós de Vilamaniscle i l'empemta d'un celler jove es dónen la ma en aquest vi de boca golosa i nervi final, que va fer xalar als que prefereixen vins negres amb més cos. "Aquest és dels meus!"
L'Edetària Negre 2009 i la seva garnatxa peluda van aixecar aplaudiments a taula. Elegant, intens i potent el top en vins negres del celler que amb un sol glop justifica perquè és un dels grans vins de la Terra Alta. La morfologia de la garnatxa peluda va ser un altre dels temes calents a les converses. conyes a part va ser molt interessant tastar una garnatxa peluda just després de la garnatxa negra del Nereus, van poder apreciar millor el caràcter especiat de la primera i més golós de la segona."Tremendo!"
Tancàvem el tast amb les bombolles d'un cava amb una part dels vins passats per fusta i una bombolla elegantíssima, el Reserva de Família de Pere Mata 2007. "Que bo!","Un dia n'hem de fer un només de caves de tast".
Explicacions, preguntes i experiències compartides al voltant de la taula. Vam tocar molts temes i vam beure bons vins un divendres al vespre. Com dic sempre hi ha millor manera de començar el cap de setmana que fent un tast de vins amb els teus amics?
Gràcies Elena per l'acolliment i l'organització.
Salut,
L'Edetària Negre 2009 i la seva garnatxa peluda van aixecar aplaudiments a taula. Elegant, intens i potent el top en vins negres del celler que amb un sol glop justifica perquè és un dels grans vins de la Terra Alta. La morfologia de la garnatxa peluda va ser un altre dels temes calents a les converses. conyes a part va ser molt interessant tastar una garnatxa peluda just després de la garnatxa negra del Nereus, van poder apreciar millor el caràcter especiat de la primera i més golós de la segona."Tremendo!"
Tancàvem el tast amb les bombolles d'un cava amb una part dels vins passats per fusta i una bombolla elegantíssima, el Reserva de Família de Pere Mata 2007. "Que bo!","Un dia n'hem de fer un només de caves de tast".
Explicacions, preguntes i experiències compartides al voltant de la taula. Vam tocar molts temes i vam beure bons vins un divendres al vespre. Com dic sempre hi ha millor manera de començar el cap de setmana que fent un tast de vins amb els teus amics?
Gràcies Elena per l'acolliment i l'organització.
Salut,