Sara&Friends ens havien demanat un tast de vins i com veieu a la foto en vam portar 6- dos de blancs i quatre de negres-.
Comencem per les novetats del Tast&Casa: Alella Marfil Clàssic 2011, pansa blanca 100%-xarel·lo del Maresme-. Un glop de fruita i frescor, llaminer i intens, plaent ... amb moltesw ganes de tastar la nova anyada. Aquest Pansa Blanca 2011 ha deixat el llistó molt alt. Reivindicant DO Alella i la bona feina d'un celler centenari com Alella Vinícola.
Vam continuar amb la força i la mineralitat de la garnatxa blanca i el macabeu de vinyes velles de l'Edetària Blanc 2011. Un vi que esgota adjectius i amb el que a taula vam tastar i descobrir la complexitat i l'elegància d'un dels grans vins blancs de Catalunya. "Sensacional!", "En vull més!".
La garrnatxa negra del Via Terra 2012 demanava pas. Jove, carregat de fruita i amb un punt de nervi que els mesos li curaran, va ser a les copes convencent amb la rotunditat dels seus arguments. "Aquest és més intens, més dels meus!"
De l'Empordà ens arribava el Llavors 2010 i el seu cupatge modern. La Vinyeta fa dies que renova la DO: MigMig, Microvins i la seva gama clàssica amb Heus i Punts i Apart. El Llavors era el seu vi potser més original, fins a l'arribada de les darreres novetats. Molt elegant, estructurat i molt ben elaborat. "La Vinyeta, dius? Apunta'l que aquí i hem d'anar".
Tancàvem el tast amb la garnatxa peluda de l'Edetària 2009 i les seves llegendes. A taula vam riure molt i un dels tops de la Terra Alta va posar la resta. "Ara sí, aquest me'l beuré sencer! Jo soc de vins com aquest", "Molt bo i més elegant!".
La nit va durar més que el tast i a la foto podeu veure que les ampolles van tenir la fi que els pertoca.
Gràcies a les "Estrelles" del Carrer Princesa per l'acolliment i la bona estona que vam passar plegats.