
Divendres 30 de març, vora les 9 del vespre un grup de familiars i amics espereva l'homanejat per fer-li un tast regal per sopresa i amb alevosia.
El Tast&Mida tal com ens havien demanat feia cas de les seves prefrències: caves i vins negres.
Començavem tastant un vi negre de trepat elaborat vora el mar per la Cooperativa de la Serp, un Sargantana 2010 "D'aquest en beuria cada dia per dinar, lleuger i fresc ..." Comentaven a taula.Ràpidament el vam comparar amb un Cava Carles Andreu Trepat Brut Reserva, una de les primeres joies de la nit. a taula hi va haver qui va passar tota la nit tornant a la copa d'aquest cava rosat, un èxit assegurat. La Trepat en totes les seves versions, rosats, caves i vin negres, no para de guanyar adeptes.
Garnatxa negra 100% de l'Empordà per emplenar-nos les copes amb un Nereus 2009 d'AV Bodeguers una de les revvelcaions de l'Empordà d'enguany.
Viatjem cap a la Figuera del Montsant per tastar un Batecs 2009, vi de guarda amb un treball d'envelliment important que va fer les delícies dels amants dels torrats i les notes de cafè en els vins negres.
I anàvem encara més lluny, fins a la DO Jumilla per tastar l'elegància del monestrell del Juan Gil 12 mesos, la xocolata i el seu final agradablement amarg sempre enlluerna els tasts.
el darrer vi negre prèviamnet decantat el teníem reservat pel Vinyes d'en Gabriel Criança 2009, i les seves vellísimes i elegants carinyenes i garnatxes. "Que fi, que diferent, que bo..." Eren els comentaris. "Nani, en tens més d'aquest?"
Tancàvem el tast amb un Reixach Baqués Brut Imperial, 42 mesos de rima per un cupatge clàssic de xarel·lo, macabeu i parellada, que agrada fins i tot a la gent que prefereix el vi al cava "D'aquest me'n pots donar sempre que vulguis ..."
" I així no hi ha cap ampolla que valgui més de 15€?" és clar que no, un tast és per descobrir vins que paguen la pena beure'ls i no et fa pena pagar-los, un tast serveix per això i per descobrir raïms com el trepat o el monestrell ...
A Tast&Casa els que ens va agradar és que gairebé hi havia tants vins gunayadors del tast com participants, això vol dir que vam triar bé els vins i caves.
I l'Alberto, el que fèia anys, el del regal, encantat amb la sopresa i desitjant que torni a arribar el seu aniversari a veure si li fan una altre regal com aquest.
Compartir tastos amb gent com la seva família i els seus amics també és un regal.
Salut! Per molts anys! I fins aviat!
El Tast&Mida tal com ens havien demanat feia cas de les seves prefrències: caves i vins negres.
Començavem tastant un vi negre de trepat elaborat vora el mar per la Cooperativa de la Serp, un Sargantana 2010 "D'aquest en beuria cada dia per dinar, lleuger i fresc ..." Comentaven a taula.Ràpidament el vam comparar amb un Cava Carles Andreu Trepat Brut Reserva, una de les primeres joies de la nit. a taula hi va haver qui va passar tota la nit tornant a la copa d'aquest cava rosat, un èxit assegurat. La Trepat en totes les seves versions, rosats, caves i vin negres, no para de guanyar adeptes.
Garnatxa negra 100% de l'Empordà per emplenar-nos les copes amb un Nereus 2009 d'AV Bodeguers una de les revvelcaions de l'Empordà d'enguany.
Viatjem cap a la Figuera del Montsant per tastar un Batecs 2009, vi de guarda amb un treball d'envelliment important que va fer les delícies dels amants dels torrats i les notes de cafè en els vins negres.
I anàvem encara més lluny, fins a la DO Jumilla per tastar l'elegància del monestrell del Juan Gil 12 mesos, la xocolata i el seu final agradablement amarg sempre enlluerna els tasts.
el darrer vi negre prèviamnet decantat el teníem reservat pel Vinyes d'en Gabriel Criança 2009, i les seves vellísimes i elegants carinyenes i garnatxes. "Que fi, que diferent, que bo..." Eren els comentaris. "Nani, en tens més d'aquest?"
Tancàvem el tast amb un Reixach Baqués Brut Imperial, 42 mesos de rima per un cupatge clàssic de xarel·lo, macabeu i parellada, que agrada fins i tot a la gent que prefereix el vi al cava "D'aquest me'n pots donar sempre que vulguis ..."
" I així no hi ha cap ampolla que valgui més de 15€?" és clar que no, un tast és per descobrir vins que paguen la pena beure'ls i no et fa pena pagar-los, un tast serveix per això i per descobrir raïms com el trepat o el monestrell ...
A Tast&Casa els que ens va agradar és que gairebé hi havia tants vins gunayadors del tast com participants, això vol dir que vam triar bé els vins i caves.
I l'Alberto, el que fèia anys, el del regal, encantat amb la sopresa i desitjant que torni a arribar el seu aniversari a veure si li fan una altre regal com aquest.
Compartir tastos amb gent com la seva família i els seus amics també és un regal.
Salut! Per molts anys! I fins aviat!