Tast&Casa i El Turó van inicar la volta a Catalunya per DO's el passat divendres 5 d'octubre.
DO Alella, DO Pla del Bages i DO Montsant. En total 8 vins i un cava de benvinguda. Gairebé 30 participants. Hora de trobada a les 21:00.
La rebuda, una copa de cava rosat Privat. Un cava diríem a cavall d'Alella i el Penedès passant per Conca de de Barberà. Força trepat!
Essent el tast a Arenys de Mar manala tradició que el primer vi fos un Pansa Blanca, el MArquès d'Alella ens va convidar a tastar el seu blanc d'ínox amb un magnífic treball de mares fines, que ens dóna un dels vins més elegants i potents de la DO. Vam tastar el 2009, un vi blanc que millora a partir del segon any en ampolla. No tots els vins ho poden dir això. Per molts un primer descobriment. D'això es tractava.
Primer vi i primeres menges: croquetes de l'àvia.
DO Alella, DO Pla del Bages i DO Montsant. En total 8 vins i un cava de benvinguda. Gairebé 30 participants. Hora de trobada a les 21:00.
La rebuda, una copa de cava rosat Privat. Un cava diríem a cavall d'Alella i el Penedès passant per Conca de de Barberà. Força trepat!
Essent el tast a Arenys de Mar manala tradició que el primer vi fos un Pansa Blanca, el MArquès d'Alella ens va convidar a tastar el seu blanc d'ínox amb un magnífic treball de mares fines, que ens dóna un dels vins més elegants i potents de la DO. Vam tastar el 2009, un vi blanc que millora a partir del segon any en ampolla. No tots els vins ho poden dir això. Per molts un primer descobriment. D'això es tractava.
Primer vi i primeres menges: croquetes de l'àvia.
Seguíem amb blancs, tocava Pla del Bages per tant havia de ser un Picapoll el d'Abadal 2011. Fresc, cítric, glicèric i potser no tant espectacular com acostuma. El vam acomapanyar amb un dels negres més divertits, i econòmics, de la comarca: el Petit Bernat. Un vi d'aquells que la gent compra a caixes, barat, fàcil i suggerent.
Hora de carpaccios, formatges i embotits.
Hora de carpaccios, formatges i embotits.
Hora d'arribar al Montsant i reconèixer la importància de les Cooperatives Com la de Capçanes, Guiamets, o la del MAsroig. Soc fan declarat d'aquest vins competitus i amb cada cop més qualitat. Res millor que el Bag in Box Jove per tastar la matèria prima d'una DO que enamora. "I quant dius que val aquest? ... Menys de 3€ l'equivalent a una ampolla?", "No l'hauria comprat mai, però ara, havent-lo tastat ..."
Gairebé sense acabar la copa de cap a uns dels grans L'Heravi Criança 2009. Les Carineynes i Garnatxes llunars de 70 i 80 anys, que Josep Mª Anguera ens regala van triomfar. Els 30 a taula tenien bon paladar.
Comencen a sortir les primeres coques: escalivada, tonyina, ...
Més Montsant amb un altre clàssic de Darmós, Finca l'Argatà de Joan d'Anguera. concentració, humitat i fruita madura molt enraonada en un vi del 2010. Potser el vam tastar un pel jove. Li queda recorregut i marge per arrodonir-se en ampolla, encara somio els Màgnums del 2008 que em bevia l'any passat.
Més coques ara amb formatges calent, poma, foie, bull ...
I la 1ra etapa de la Volta que gairebé s'acabava, era el moment de tancar el cercle.
Tornàvem a Alella, aquest cop passant per Grècia, Alacant i Austràlia. El somni d'un raïm mediterrà que torna casa: el Mataró d'Alta Alella i la seva pansa van convencer a tothom, el relat del vi també, si el voleu conèixer haurem de quedar un dia, però.
Grana seca,galetes i cafès tancaven l'apat. Llevat d'algun valent que encara s'atrevia amb la ratafia. "A mí ja em pots apuntar a les quatre etapes de la Volta que queden!", "Però si només en queden tres!"," Doncs haurem de repetir algun tast, no?"
A Tast&Casa només li queda felicitar en Jota i la Roser, i a tot l'equip del Turó per l'acollida i l'organització.
El mes que ve la segona etapa, aviat en tindreu notícia. Acabem amb un brindis pels vins catalans, els veritables protagonistes.
Gairebé sense acabar la copa de cap a uns dels grans L'Heravi Criança 2009. Les Carineynes i Garnatxes llunars de 70 i 80 anys, que Josep Mª Anguera ens regala van triomfar. Els 30 a taula tenien bon paladar.
Comencen a sortir les primeres coques: escalivada, tonyina, ...
Més Montsant amb un altre clàssic de Darmós, Finca l'Argatà de Joan d'Anguera. concentració, humitat i fruita madura molt enraonada en un vi del 2010. Potser el vam tastar un pel jove. Li queda recorregut i marge per arrodonir-se en ampolla, encara somio els Màgnums del 2008 que em bevia l'any passat.
Més coques ara amb formatges calent, poma, foie, bull ...
I la 1ra etapa de la Volta que gairebé s'acabava, era el moment de tancar el cercle.
Tornàvem a Alella, aquest cop passant per Grècia, Alacant i Austràlia. El somni d'un raïm mediterrà que torna casa: el Mataró d'Alta Alella i la seva pansa van convencer a tothom, el relat del vi també, si el voleu conèixer haurem de quedar un dia, però.
Grana seca,galetes i cafès tancaven l'apat. Llevat d'algun valent que encara s'atrevia amb la ratafia. "A mí ja em pots apuntar a les quatre etapes de la Volta que queden!", "Però si només en queden tres!"," Doncs haurem de repetir algun tast, no?"
A Tast&Casa només li queda felicitar en Jota i la Roser, i a tot l'equip del Turó per l'acollida i l'organització.
El mes que ve la segona etapa, aviat en tindreu notícia. Acabem amb un brindis pels vins catalans, els veritables protagonistes.