Dissabte 24/11 vam estrenar la Modalitat de Tast&12 DO's que Tast&Casa ofereix amb el TR3SC Club de Cultura.
En dues sessions es tasten les 12 DO's catalanes.
Dissabte vam anar fins al costat de Solsona, al Pi de Sant Just, per tastar 6 vins -al final van ser 7, ja sabeu que amb Tast&Casa sempre hi ha regals-. A taula eren 16, per tant vam haver de d'expremer les ampolles fins al'última gota.
El Tast&12DO's funciona com un curs de vins accelerat però molt pràctic d'iniciació al mon del vi. I amb aquesta intenció triem els vins.
En dues sessions es tasten les 12 DO's catalanes.
Dissabte vam anar fins al costat de Solsona, al Pi de Sant Just, per tastar 6 vins -al final van ser 7, ja sabeu que amb Tast&Casa sempre hi ha regals-. A taula eren 16, per tant vam haver de d'expremer les ampolles fins al'última gota.
El Tast&12DO's funciona com un curs de vins accelerat però molt pràctic d'iniciació al mon del vi. I amb aquesta intenció triem els vins.
Anem pel primer des de la DO Catalunya ens arribava a les copes un ...
Blanc de Blancs 2011 Xarel·lo del Celler Bohigues d'Odena, un vi blanc fresc que ens va servir per explicar les vinificacions més senzilles i pels comentaris que van haver-hi a taula durant el tast, per alguns i algunes el millor vi. Òdena és sinònim de bons vins, tenim el celler Bohigues i els meus estimats Sentits del celler Puigròs.
Segon vi, DO Penedès:
Desig de Mas Candí 2011, xarel·lo 100%, que ens va servir a al perfecció per explicar el que les vinyes vellles i el treball amb mares pot aportar a un vi.
Tercer, DO Terra Alta:
Edetària Blanc 2011, Garnatxa blanca 85% i Macabeu 15%. La nova anyada del Millor vi Blanc de Catalunya segons la Guia de Vins de Catalunya 2013; va arrassar a taula amb la seva intensitat de sabors, untuositat i elegant pas per fusta. Per molts el primer vi blanc passat per bóta que tastaven, per tots somriures de plaer i la certesa que estaven tastant un gran vi.
A taula anaven sorgint preguntes i comentaris de tot tipus. " És que jo soc més de negres, que de blancs!", "Però, oi que ets capaç de reconèixer si aquest vi blanc és bo, o no?" "I tant que ho noto, això que dius!", "La bóta fa pujar el grau alcohòlic d'un vi?", "Perquè m'agrada més el d'abans, si dieu que aquest és més bo?", "Doncs, perquè per sort tots tenim gustos i paladars diferents!"
Deixàvem els blancs tranquils per anar a la DO Cava, el nostre "sparkling wine", vi escumós:
Torelló Brut Nature Gran Reserva 2007, explicació del mètode tradicional del cava, segones fermentacions, autòlisi, "Recordeu les mares que anàvem remenant al Desig pel "batonage", doncs ara amb el cava hem de tornar a parlar de les mares", envelliments dels vins escumosos i el degorjats. Tot plegat per acabr sentint comentaris com aquest : "És que jo mai havia tastat un cava com aquest!", "Jo soc més de vi, però aquest cava és una altre cosa!" i també algun espabilat i fanàtic dels caves que feia preguntes com aquestes: "Què és millor el Krypta o el Turó d'en Mota?" Perquè després diguin que la gent jove no té paladar.
Tocaven vins negres i els encetavem apostant per la DO Conca de Barberà:
Carles Andreu Trepat Negre 2011, Trepat 100% de vinya vella. Sens dubte el vi que més sopresa va causar a taula. "Que són totes aquestes olors?", "Sensacional, quina sorpresa!", "Veient el color me'l imaginava diferent!", "l'Heu tastat? Mai havia tastat un vi negre amb aquest gust!". Per tast&casa el millor d'un Tast és que els assistents descobreixin sabors, raïms i vin nous, el trepat de Carles Andreu ens hi ajuda molt, sempre.
Cap a la DO Empordà:
Nereus Garnatxa Negra 2010, AV Bodeguers; la garnatxa negra 100% d'AV Bodeguers elaborada a Villamaniscle damunt la pissarra de les Alberes és una Garnatxa fresca, jove i mineral. Amb molt futur. "Aquest és dels que m'agraden a mí!"
Amb el Nereus vam parlar de vins negres, joves i amb criança, de tanins, bótes de roure i torrats, de varietats autòctones i forànees. El mini-curs avançava.
Tancàvem el recorregut per les primeres 6 DO's tornant a la Terra Alta:
Via Edetana Negre 2009, Garnatxa Negra, Garnatxa Peluda i Carinyena. Elegant, llaminer i mineral; molt sedós. "Però que bo!", "Aquest és diferent", "A mí el de la Peluda és el que m'agrada més".
Un tast sempre és una festa, si la colla és gran i els vins bons, és un festival.
Converses, rialles, preguntes, comentaris, aclariments i vins catalans.
* Gràcies Anna i Cudi per l'acolliment i per fer-me descobrir el "XOveT".
Carles Andreu Trepat Negre 2011, Trepat 100% de vinya vella. Sens dubte el vi que més sopresa va causar a taula. "Que són totes aquestes olors?", "Sensacional, quina sorpresa!", "Veient el color me'l imaginava diferent!", "l'Heu tastat? Mai havia tastat un vi negre amb aquest gust!". Per tast&casa el millor d'un Tast és que els assistents descobreixin sabors, raïms i vin nous, el trepat de Carles Andreu ens hi ajuda molt, sempre.
Cap a la DO Empordà:
Nereus Garnatxa Negra 2010, AV Bodeguers; la garnatxa negra 100% d'AV Bodeguers elaborada a Villamaniscle damunt la pissarra de les Alberes és una Garnatxa fresca, jove i mineral. Amb molt futur. "Aquest és dels que m'agraden a mí!"
Amb el Nereus vam parlar de vins negres, joves i amb criança, de tanins, bótes de roure i torrats, de varietats autòctones i forànees. El mini-curs avançava.
Tancàvem el recorregut per les primeres 6 DO's tornant a la Terra Alta:
Via Edetana Negre 2009, Garnatxa Negra, Garnatxa Peluda i Carinyena. Elegant, llaminer i mineral; molt sedós. "Però que bo!", "Aquest és diferent", "A mí el de la Peluda és el que m'agrada més".
Un tast sempre és una festa, si la colla és gran i els vins bons, és un festival.
Converses, rialles, preguntes, comentaris, aclariments i vins catalans.
* Gràcies Anna i Cudi per l'acolliment i per fer-me descobrir el "XOveT".